AMD R9 M265X ekran kartı iflas etti

Hayır çipi henüz yaptırmadık. Lakin ben Didim'de oturuyorum. İstanbul epey uzak. Resmi Toshiba teknik servisi bizden uzak. Kargoda cihaza birşey olur mu bilemeyiz ama servise yine de kargo ile göndereceğiz artık... Keşke bizim Didim'de UPS kargo falan olsa... Onlar kaliteli ama bizim burada UPS kargo yok. Bize en yakın UPS kargo Söke'de var.

Olabilir fakat, ben zaten AMD ekran kartları için konuştum daha çok. Zaten bahsettiğim ekran kartı AMD. Biraz cümle düşüklüğüm sebebiyle genellemiş olarak algılanmış olabilir. Üzgünüm.

Anladığım kadarıyla ekran kartım ile anakarta temas eden pinlerden bazıları veya bir tanesinde temas sorunu oluştu. Bu da, ekran kartımın anakart ile doğru veri transferi içerisinde olmamasına sebep oluyor. Yani bir nevi veri hatası sonucu, ekran kartı istikrarlı bir şekilde çalışamadığı için, sistemin donmasına sebep oluyor.
Uzak olması kötü oldu. Neyse, HWiNFO'dan kontrol ettiğim zaman benim de çip durumumun tıpkı sizinkiyle aynı olduğunu fark ettim. Üç kere reballing yapmışlar, sorun düzelmemiş.

Ayrıca AMD kartlar öyle dandik de değil, özellikle son kartlarla birlikte.

Ben de sistemimi SSD'ye yükselttikten sonra Windows Update'den AMD sürücüsü kurulurken sistem mavi ekran vermişti, Toshiba logosundan sonra öyle siyah ekranda kalmıştı. Güvenli modda DDU ile AMD R9 sürücüsünü kaldırıp normal bir şekilde açtığımda hiçbir sorun olmadı.

İllallah ettiren Toshiba'nın X70 P70 serilerindeki R9 M265X'ler fırsatınız varken kurtulun derim başka da bir şey demem.
Öyle kolay kurtulunmuyor ne yazık ki. BGA çip olduğu için öyle basit bir şey değil. Ayrıca çipi söktüğümde sisteme görüntü gelmez, bu durumda modlu BIOS yüklemem şart. Öyle her sistemin de modlu BIOS'u bulunmuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı