AMD Radeon 7700 XT ekran kartı kendi kendini devre dışı bırakıyor

Pyloex

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F MPK 3.7GHz 32MB 6 Çekirdek AM5
ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
XPG Lancer Blade Black 16GB (1x16GB) 6000MHz CL48 DDR5 Ram
Lexar NM610PRO 500GB PCIe Gen3 x4 Okuma 3300MB – Yazma 1700MB M.2 SSD
Merhaba. Bilgisayarım durup dururken no signal hatası veriyor. Kapatıp tekrar açtığımda Aygıt Yöneticisi'nden bakıyorum ve ekran kartının devre dışı olduğunu görüyorum. Genelde oyunlara girdiğimde oluyor. AMD'nin sitesinden driver kurmayi denedim ama hata 207 diye bir hata verdi. Yaklaşık 1 2 haftadır böyle bilgisayarı açmaya korkar oldum artık. Nasıl çözülebilir bir bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Güç kaynağım 600W.

Basit gidelim. Ya kartta fiziksel bir sorun var. Garantiye gidecek. Ya PSU bazlı kartı bozan bir durum var. PSU değişecek.

Hocam uzunca araştırdım yaklaşık 4 5 saattir uğraşıyorum. AMD ekran kartlarında genel bir sorun olan WattMan hatası yaşamışım galiba. AMD Software: Adrenalin Edition uygulamasından ekran kartımın maksimum frekansını düşürdüm ve sorun galiba çözüldü. Oyuna girdim ve 1 saattir falan bir sorun yaşamadım.

Hocam uzunca araştırdım yaklaşık 4 5 saattir uğraşıyorum. AMD ekran kartlarında genel bir sorun olan WattMan hatası yaşamışım galiba. AMD Software: Adrenalin Edition uygulamasından ekran kartımın maksimum frekansını düşürdüm ve sorun galiba çözüldü. Oyuna girdim ve 1 saattir falan bir sorun yaşamadım.
Maksimum frekansını düşürdünüz ama performans ne oldu? Daha doğrusu OC mu yapmıştınız? Anlayamadım.

Performansta bir değişiklik oldu mu bilmiyorum test etmedim fakat frekans hızını AMD'nin 7700 XT için belirlediği kendi sitesinde yer alan değere getirdim. Bilgisayarımda frekans hızı bu değerin üzerindeydi.

Performansta bir değişiklik oldu mu bilmiyorum test etmedim fakat frekans hızını AMD'nin 7700 XT için belirlediği kendi sitesinde yer alan değere getirdim. Bilgisayarımda frekans hızı bu değerin üzerindeydi.
Kartın fabrikadan çıkışlı hali öyle olabilir. Her kart aynı değere sahip olmaz. Neyse bu da ilginç oldu. Şu an nasıl?

Kartın fabrikadan çıkışlı hali öyle olabilir. Her kart aynı değere sahip olmaz. Neyse bu da ilginç oldu. Şu an nasıl?

2-3 saattir açık bilgisayar şu ana kadar bir sorun olmadı.

Hocam bugün bilgisayarı açtım ve sorun devam ediyor.

2-3 saattir açık bilgisayar şu ana kadar bir sorun olmadı.

Hocam bugün bilgisayarı açtım ve sorun devam ediyor.

Bilgisayarı açıp kapadım ve frekans ayarlarına tekrar baktım. Dün ayarladığım gibi değildi kendiliğinden değişmiş. Galiba bu yüzden kapandı. Bilgisayarı her açtığımda tekrar mı yapmam gerekiyor bunu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı