AMD Radeon Ayarları ve NVIDIA Denetim Masası arayüzü

AMD'nin var da ne oluyor? Adam akıllı sürücüsü mü var? GeForce Experience AMD'den kat kat üstün özellikli.

Her sistemin oyuna özel ayarı ve bu ayarların ne işe yaradığını gösteren gösterge bile var. AMD'nin böyle özellikleri var mı? Yoksa ben mi körüm?

Ha siz diyorsanız Nvidia Denetim Masası ve GeForce Experience neden ayrı diye. Böyle olması daha makul. Daha pratik. Denetim masası neden yıllardır aynı derseniz orda ekran kartının teknik ayarlarını değiştiriyorsunuz. Sanal çözünürlük açılması gerekiyorsa bunu GeForce Experience sizin yerinize yapıyor. Nvidia Denetim Masası'nın bütün oyunlara etkisi olduğundan adamlar oyun ayarları için bile uygulama çıkartıyor.
Nvidia Denetim Masası harika basit bir arayüze sahip ve ayarın açıklaması programın altında yazıyor. Olması gereken bence de bu.

Son düzenleme:
Kastettiğim; GPU Profil Modları, 3D ayarları ve önemli olan da daha pürüzsüz ve modern bir arayüz (Nvidia Denetim Masası için).
Overclock profilini açacağınız zaman AMD size bir sözleşme okutuyor onaylayıp öyle geçiyorsunuz. Bunu okudunuz mu? Garanti dışı kalacağı, bilinçsiz kullanıcı için sistemde kararsızlığa yol açacağı hatta ekran kartının yanacağı dahi yazıyor. Nvidia böyle bir şeyi size neden sunsun? Nvidia basit kullanıcılar bu ayarlara kolay erişemesin diye koymuyor. Her şirketin politikası farklıdır. AMD Android'se Nvidia Apple'dır bu yönden. Ama Apple gibi de tam kapatmıyor sistemi. 3. parti programlarla yine değiştirebiliyorsun.

Overclock profiline yoğunlaşmışsınız sadece. Overclock profili sunsun diye bir şey demedim ki. Gaming Mode gibi profil ASUS GPU Tweak'de de var (Core Clock'a +20 ekliyor pek bir işlevi yok tabi). Geforce Experiece'de de otomatik overclock algılayıcı var.
Konu başlığından da anlaşılacağı üzere, asıl olarak benim üzerine yoğunlaştığım kısım, arayüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…