AMD Radeon HD 7730M düşük FPS sorunu

SunQuad

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar laptobumda AMD A8-4500M işlemci, bu işlemcinin içerisinde 7640G onboard ekran kartı var. Bir de laptobumda harici olarak AMD Radeon HD 7730M ekran kartı var. Şöyle bir problemim var; oynadığım çoğu oyunda değiştirilebilir grafiklerden yüksek performans yapsam bile aynı zamanda güç profilini yüksek performans da yapsam ekran kartı kullanımı FPS'ye göre hareket ediyor. Yani şunu kast ediyorum; mesela HD çözünürlükte GTA 5 düşük ayarlarda 24 FPS alıyordu laptop, çözünürlüğü Full HD yaptığımda da 24 FPS alıyor ama aradaki fark şu: HD çözünürlükte ekran kartı kullanımı %30 civarındayken Full HD'de %90 oluyor. Yani ekran kartı tam performansta çalışmıyor ve ben yaklaşık 6 aydır bunu çözmek için uğraşıyorum. Artık dayanamadım technopatta konu açayım dedim. Bazı fotoğraflar da göstereceğim size GPU kullanımları ile ilgili.

GPU.png

GPU kullanımı.jpg

HD 7730M.jpg

Fotoğrafın sol tarafında kullanımları görebilirsiniz GPU 0 7730m GPU 1 7640g oluyor.
Bu fotoğraf ta aygıt yöneticisindeki görüntü bağdaştırıcıları gösteriyor.

aygıt yöneticisi.png

Buyrun bu resimlerde catalyst Control Center'daki donanım ve yazılım bilgileri bulunuyor.

7700m.jpg

ccc sürücü.jpg

dual graphics.jpg

grafik kartı üreticisi.jpg

Son resimde de gördüğünüz gibi Dual Graphics devre dışı çünkü bir işe yaramadığını düşündüğüm ve gördüğüm için devre dışı bıraktım. Lütfen 6 aydır doğru düzgün LoL dışında oyun oynayamıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Recep abi ile ali abi bi el atabilirmisiniz ekran kartım ile ilgili olan problemime. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi windows 10 yaptım kullanım %30 oldu ve 5 FPS arttı ama yine kartı tam kullanmıyor yine oynatmıyor. Ama Dirt 3'de sorun yok bu sorunu nasıl çözeceğim?

Sorun AMD A8-4500M işlemcinin darboğaz yapması olabilir. Sana yapacağım en iyi tavsiye Windows 10 kurup 15.7.1 sürümüne geçmen olacaktır. Bunu yaptıktan sonra tekrar performansı kontrol edip bilgi verirsen sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı