AMD Radeon HD 7950 ekran titremesi

Consul

Hectopat
Yer
İstanbul, Türkiye
Herkese merhaba;

Benim kartı aldığımdan beridir ekran titremesi sorunum var. AMD Overdrivedan bellek saati ve GPU saati hızını düşürmem gerekiyor mu?

Fabrika ayarları:
GPU saati: 925 MHz
Bellek saati: 1230 MHz

Ekran kartı ısısı:
Hiç bir şey yapmıyorken: 39 derece
Battlefield 4 - High ayarlarda: 64 derece civarı

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle ben sana bir öneri vereyim , ilk önce AMD'nin web sayfasını ziyaret et ve masaüstü sürücülerinden ekran kartının modeline göre son güncellemeyi indirip kur . Sonra PC'yi yeniden başlat , AMD Overdriver'dan tüm hızı yüksek seviyede tut (zaten son sürücüyü indirince sana 15 dakika içinde ekranı kapatıp açacak) Ek güç kullanmadan %0 ayarlarla 900 MHz'nin üstünde olsun . Güç harcamadığından emin ol hala ekran titriyorsa ilk kullandığın monitörü bir incele , eğer monitörde sıkıntı yoksa ekran kartını garantisi varsa geri yollayıp yenisini al derim

GPU saatini 900 MHz, bellek saatini 1150 MHz yaptım. Bir müddet de böyle deneyeceğim.

GPU saatini 900 MHz, bellek saatini 1150 MHz yaptım. Bir müddet de böyle deneyeceğim.

Emin ol eğer güç kaynağın da kaldırıyorsa 300 watt üstüyse tüm ayarları en yüksek yap belki ondan titriyor olabilir çünkü bende 300 MHz'yken titreme yapıyordu şuan 900 MHz hiç titreme yok

Öncelikle PSU 300W üstüyse kaldırır tarzı bir cümle kurulmuş, hayır güç gereksinimi çok daha yüksektir.

AMD Overdrive'den tüm hızları sona almak ancak stabiliteyi bozmana neden olur, arkadaşın önerisini es geç, standart ayarlarda kullanmaya devam et.

Monitörde dalgalanma veya titremenin temel sebepleri ya monitörün kendisidir ya da analog yani VGA veri yolu kullanımıdır. Eğer monitör kısmında sıkıntı yoksa ekran kartında bir sıkıntı olabilir.
Yapmanız gereken şey farklı bir monitörde test etmektir.
Monitörden kaynaklı olduğunu düşünüyorum, bizim ofiste de aynı sıkıntıları sık sık yaşıyoruz.

Büyük ihtimalle ekran kartından olan bir sorun. Şu anki monitörümden önce kullandığım monitörde de aynı sorunu yaşıyordum. Vatan Bilgisayardan aldım ekran kartını. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Farklı bir sistemde sorunsuz çalışan bir DVI veya HDMI girişli bir monitör ile test edip emin ol. Büyük ihtimalle diye bir şey yoktur, evet veya hayır vardır.

Sağlam kartı servise yollamayı istemiyorsan test edeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…