AMD Radeon HD 7950 Sesli Çalışma Sorunu

ahm5tcnn

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle yeni bir ekran kartı, RAM ve güç kaynaklı bir kasa aldım. Ekran kartım AMD Radeon HD 7950, RAM'im GSKİLL 8 GB 1333Mhz (daha önceden kullandığım 2 GB 1333 Mhz RAM lerimi de taktım.), işlemcim AMD Phenom II X4 645 ve 500W güç kaynağım bulunmakta. Sorunum bilgisayarı açarken ekran kartından rahatsız edici şekilde ses gelmesi, işin garip tarafı monitörüme görüntü ulaşmaması. Bazen ekran kartındaki ses gelmiyor ve bilgisayarımı rahatlıkla açabiliyorum. Tüm montajı doğru yaptığıma eminim. Bu konuyu çözebilecek birisi varsa lütfen yardım etsin. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranda rastgele görüntünün gitmesi sorunuyla ben karşılaştım, buna benzer bir sorunsa diye cevap yazıyorum. Dizayn(donanım/yazılım) hatası kaynaklı, işlemci ve bellek frekansları arasında oluşan anlık ve yüksek frekans/voltaj farkı, bu duruma yol açıyor. Benim ekran kartım r7 260X, ama yabancı forumlarda R9 290' da bile bu sorunla karşılaşanlar olmuş. Ses de, "coil whine" olarak tabir edilen, bobin titreşmesi sesidir diye tahmin ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…