AMD Radeon HD 8750M Sürücü Sorunu

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Arkadaşlar öncelikler merhaba,

HP Probook 450 G1 laptopum var üzerinde belirttiğim ekran kartını bulunuyor.
Yeni format atıp WİN10 yaptım laptopu HP sitesinden ekran kartının driverını kurdum hiç sıkıntısız çalışıyor. Ancak görüntü bağdaştırıcıya girince ve dxdiagtan bakınca ekran kartı görünmüyor.
Ben de AMD'nin sitesine baktım 2016'da yeni driverı çıkmış sanırım onu indirip kurdum. Sonra tekrar dxdiagtan ve bağdaştırıcıda görünmüyor ve yeni sürüme güncelledikten sonra aygıt yöneticisinden AMD yazılımı güncelle deyince tekrar eski sürüme döndürüyor. İki sürümde de ekran kartı görünmüyor.
Sizce ne yapmalıyım hangi sürücüyü veya neyi yüklemeliyim ? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Bende HP Probook 450 G1 kullanıcısıyım. Öncelikle LapTop kullanıcılarına tavsiyem bilgisayarlarının sürücülerini bir sorun olmadıkça bilgisayar üreticilerinin sitelerinden yüklemesi yönünde. Bilgisayar üreticilerinin sürücüleri sitelerinde yayınlamalarının tek sebebi kullanıcılar sürücüleri daha rahat bulsun diye değildir. Bu sürücülerin bir çoğu bilgisayarınızın sistemine göre orjinal sürücülerden farklı olarak modifiye edilmiştir.
Size tavsiyem şu andaki AMD sürücülerini tümüyle kaldırıp HP sitesinden sürücüleri yüklemeniz yönündedir.
Bende şu anda AMD'nin HP sitesindeki güncel sürücüsü yüklü ve bir problem yok..

Şu anda zaten AMD Crimson Edition diye yeni bir arayüze geçti ve problemler olacaktır. Windows 10 da halen çok stabil bir işletim sistemi sayılmaz. AMD kullanıcıları Windows 10 da bence sürücüleri biraz geriden takip etmeli. Yoksa forumlarda çok çözüm ararlar.

Dosya Ekleri

• dxdiag.PNG
    11,1 KB · Görüntüleme: 301
Kardeşim cevap yazdığın için teşekkür ederim,
Resim koydum şimdi bir bakarsan sevinirim. Bende böyle gözüküyor şuan aklıma takılan birde bende tam görüntü bağdaştırıcısı yazıyor sende yalnızca işleyen görüntü bağdaştırıcısı yazıyor farkları nedir acaba. Ben laptobu sıfır alırken ram i 8 GB yaptırdım ondan olabilir mi birde bilgisayar benim Crysis 3 falan oynarken çok ısınıyor normal mi sence cevapların için çok sağol kardeşim.

Dxdiag'ın görmesi değil. Yüklü olup, oyunların kullanması önemli olan. İmzamdan Aida64 raporunu paylaşın.
Murat kardeşim çok sağol ama dediğini pek anlayamadım kusura bakma Aida64 dediğini kastediyorum.

HP Probook 450 G1 daha çok office işlerine uygun bir bilgisayardır. Crysis 3 gibi ağır bir oyunu
AMD HD 8750 gibi orta seviye sayılacak bir ekran kartıyla ısınmadan oynatması imkansızdır. Hatta oynadığın çoğu oyunda bu sorun yaşanacaktır. RAM taktırmakla ile alakalı bir durum değil bu.
İkimizde farklı yazılar yazmasının sebebi sende halen AMD sitesinden indirdiğin sürücünün kurulu olması. OEM (çift ekran kartlı) bir bilgisayar kullandığın için kullandığın sürücü bilgisayarına tam uyumlu değil. Sen dediğimi dinle ve AMD sitesinden kurduğun sürücüyü tümden kaldır ve HP sitesinden sürücülerini yükle ve önemli bir problem yaşamadığın sürece sürücülerini aslan HP sitesinin dışından bir yerden yükleme.

Tamamdır kardeşim benim çok sağol verdiğin bilgiler için. Ben bilgisayarı dediğin gibi haklısın ofis işleri için uygun ama autocad solid çalıştırmak için almıştım. O programları çalıştırabilecek bütçeye uygun bu pc yi buldum. Sanırım GT 750 740 seri ekran kartları ile hemen hemen eş değermiş diye duydum . Sniper Ghost 2 Crysis 3 Warband FM 16 pc de yüklü düşünüyorsan bu bilgisayar çalıştırıyor en azından. Ben önerdiğin gibi kaldırıp HP sitesinden yükleyeceğim tekrar teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…