Öncelikle bu sorunu araştırmadığım yer kalmadı. Hiçbir yerde çözümünü bulamadım. Son çarem bura, Technopat Forum kaldı. Bu bilgisayar benim ilk ve tek bilgisayarım. Değiştirme şansım yok. Bu yüzden bu problemi çözmek benim için gerçekten önemli. Bu konu hakkında bilgisi/fikri olan herkes bu konuya doğru yanlış fikrini/çözümünü yazarsa çok sevinirim çünkü bu problemi çözmem gerçekten şart. Yeni bilgisayar alacak durumum olsaydı emin olun burada bu konuyu görmezdiniz bile bilgisayarı çöpe basmış olurdum. Lütfen beni bu problemden kurtarın.
Başlıkta gördüğünüz ekran kartına sahibim. Elimdekiyle yetinmeye çalışıyorum bazı oyunları iyi-kötü bir şekilde oynayabiliyorum hatta oynayabiliyordum diyelim. Bundan 1 -2 ay öncesinde ekran kartımda artifact problemi oldu. Neden olduğunu bilmiyorum bir anda hiçbir şey yapmadan artifact problemi başladı. Sonrasında esarengiz bir şekilde kendi kendine düzeldi. Geçen günlerde AMD software yazılımından ETS 2 için Shader Cache'i açtım yaptığım tek değişiklik buydu. Açtıktan 5 dk sonra oyunda yine artifact problemi oluştu. Shader Cache'i kapttım, Shader Cache'i sıfırladım, DDU ile sürücüyü silip eski sürüm sürücü kurdum, baştan temiz format dahi attım fakat düzelmiyor bu saçma şey kafayı yemek üzereyim. Harici ekran kartını kullanan yüksek pefromanslı, oyun yazılım aklınıza gelebilecek her şey çok basit bir video editörü bile hatta Steam geniş ekran arayüzünde dahi bu problemi yapıyor harici ekran kartına geçmesi yeterli oluyor. Sistemde ufak bir overclock var. Normalde kart 1030 MHz'de çalışırken ben 1085MHz'de çalıştırıyorum. Bu overclocku da kapattığım halde yine düzelmiyor.
Format attıktan sonra aygıt yöneticisinden ekran kartını sadece bilgisayara tanıttım bakın elle sürücü kurmadım, sadece aygıt yöneticisine girdim Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısına sağ tık sürücüyü güncelleştir yaptım cihaz ekran kartımı tanıdı dahili grafik birimim Radeon R4 Graphics ve harici Radeon R5M330 listeye eklendi. AMD sitesinden sürücü falan kurmadım direk oyuna girdim ve bu problem ortadan kalkmıştı. Bu şekilde sürücü kurmadığım zaman bu problem yaşanmıyor fakat FPS'de bir hayli düşük ve yüksek perfromanslı programlar ekran kartı sürücüsü hatası veriyor. O yüzden AMD software sürücüsüne muhtacım sistem zaten iyi değil. Gidiyorum AMD sitesine Windows 8.1 için en son çıkmış 17.7.1 sürücüyü indirip kuruyorum hoop başlıyor problem. Yazıların gölgeleri kayıyor, kaplamalar deliriyor, oyun oynanmayacak, çalıştırdığım yazılım kullanılmaycak hale geliyor. Aşağıya fotoğraf ekledim. Resimler Euro Truck Simulator 2 oyunundan fakat bütün yüksek performanslı uygulamalarda yapıyor dediğim gibi.
Sistem Özellikleri
Ekran kartlarım ve sürücü yazılımı
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.
Teşekkür ederim forum.