AMD Radeon RX 550X oyunda takılma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

burakaga21

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar,
Öncelikle sistemim;
1.ekran kartı: Intel UHD Graphics 620 (yaklasık toplam bellek 4145 MB), paylasılan bellek: 4017 MB, 1920x1080 (32 Bit) (60Hz)
2. ekran kartı: AMD Radeon RX 550 X, VRAM: 2048 MB (GDDR 5 ) 1500 MHz ekran kartı (6 MB yaklasık toplam bellek, VRAM 2MB, paylasılan bellek 4017MB).
İşlemci: Intel Core i7-8565u 4 çekirdek, 8 GB RAM.

Sorunum; LoL oynarken en yüksek ayarlarda dahi 250 FPS vermesine rağmen oyun için ani FPS düşüşleri ve droplar yaşıyorum. Bu ani FPS düşüşleri o kadar çok oluyor ki oyunu oynatmıyor. En düşük ayarlarda ve FPS 60'a sabitlememe rağmen ani FPS düşüşleri yaşanıyor fakat sürekli tekrar etmiyor. Oldukça can sıkıcı bir durum. Bilgisayarımı yeni aldım. Intel ve adm ekran kartı sürücülerim güncel. Gelişmiş görüntü ayarlarında oyun açık değilken sadece Intel ekran kartını görebiliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Masaüstündeyken zaten Intel kartı kullanır. GPU-Z indirip oyundayken bu sorunlar oldugunda sensör kısmından neler değiştiğine bakabilir misin? Belki orası sana bir şeyler söyleyebilir. Ekran kartı ile alakalı da olmayabilir sorun bu arada.

Fan temizliği bu sorunu kesinlikle çözecektir. Bizzat aynı sorunlar vardı yaptım ve çözüldü

Fan temizliği bu sorunu kesinlikle çözecektir. Bizzat aynı sorunlar vardı yaptım ve çözüldü
Dostum bilgisayar daha yeni. Ufaktan bir ısınıyor deneyeceğim yine de teşekkürler.
Dostum dediğin programı indirdim ve oyunda görüntü ayarlarını ortaya aldığımdaki sonuçlar ekteki ekran görüntülerindeki gibi. Bir fikrin var mıdır değerler hakkında?
Arkadaşlar sorunum güncel, lenovo forumlarında ısınma ile alakalı olduğunu belirtiyorlar. Laptop soğutucusu ile deneyip tekrar yazacağım fakat farklı önerisi olan var mı 4gb ekran kartlı i7 işlemcili bir bilgisayarın lol gibi bir oyunda fps drop yapıp oyunu oynatmaması çok sinir bozucu bir durum.
Merhabalar, internette okudugum kadarıyla iş bilgisayarı oldugu için fps takılmalarının normal oldugunu okudum. Laptopun mimari yapısından da kaynaklı olabileceğini söyleyenler var. Fakat bu iddialar ne kadar doğrudur? Fikrini paylasmak isteyen ve ya yardımcı olmak isteyen var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…