AMD Radeon RX 7900 XTX İncelemesi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD Radeon RX 7900 XTX Özellikleri

AMD Radeon RX 7900 XTX ekran kartı nihayet elimize ulaştı, şimdi inceleme zamanı. Daha önce üretimi referans tasarıma dayanan kartın kutu açılışını yapmıştık. Şirket aslında RX 7900 XTX ve RX 7900 XT olmak üzere iki model piyasaya sürmüştü. Biz şimdi amiral gemisi 7900 XTX’e bakacağız. Kırmızı takım ilk olarak Radeon RX 6000 serisiyle birlikte NVIDIA’ya […]

Devamı: AMD Radeon RX 7900 XTX İncelemesi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu, gerçi her sene aynı muhabbet dönüyor o da ayrı mesele. 4080 ile 4090 arasında 4080'ten daha ucuz bir kart bekliyorduk ama performans testlerine göre 4080'den bile aşağıda 7900XFX.

Fiyat olarak AMD daha ucuz ama Türkiye'deki satıcıların fiyatlandırmasını beklemek lazım. Görünen rota şimdilik 4080 ya da 4070 TI yeni adıyla.

Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu, gerçi her sene aynı muhabbet dönüyor o da ayrı mesele. 4080 ile 4090 arasında 4080'ten daha ucuz bir kart bekliyorduk ama performans testlerine göre 4080'den bile aşağıda 7900XFX.

Fiyat olarak AMD daha ucuz ama Türkiye'deki satıcıların fiyatlandırmasını beklemek lazım. Görünen rota şimdilik 4080 ya da 4070 TI yeni adıyla.
Hocam siz 4080 almalısınız daha memnun eder.

İlk çıkış değerleri açısından fena değil aslında, AMD kartların ilk gün performansı ile 1 sene sonraki sürücülerle artan performansı arasında önemli farklar olabiliyor. Ki benim gördüğüm çoğu oyunda 7900 XTX üstünlüğü var ve 4K'da RX 6000 serisinde olduğu gibi kayıplar yaşamıyor.

Hocam siz 4080 almalısınız daha memnun eder.
Şuan bir göz kırpmıyor değil ama düzgün AIB model 4090 beklerim biraz. 16 GB Vram az böyle bir kart için. Belki biraz daha beklenip 4080 TI alınabilir eğer çip çıkarsa.

İlgilenen olursa eğer stokta düzgün 4080'ler var.
İlk çıkış değerleri açısından fena değil aslında, AMD kartların ilk gün performansı ile 1 sene sonraki sürücülerle artan performansı arasında önemli farklar olabiliyor. Ki benim gördüğüm çoğu oyunda 7900 XTX üstünlüğü var ve 4K'da RX 6000 serisinde olduğu gibi kayıplar yaşamıyor.
Yalan olmasın daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadım 1080ti > 2080ti > 3080 olarak devam ettim ama anlatılan sürücü hataları, wattman hataları korkutmuyor değil. Benim sadece içime sinmedi 7900XFX, hatta elimdeki sistemi güncellemek için ilk defa AMD kart bekliyordum biraz hayal kırıklığına uğradım. Benim baktığım performans testlerinde aşağı yukarı kafa kafaya 4080 ile 7900XFX ama ray tracing'e gelince çok bariz bir fark oluyor. DLSS 3'ü eklemiyorum bile.

Yalan olmasın daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadım 1080ti > 2080ti > 3080 olarak devam ettim ama anlatılan sürücü hataları, wattman hataları korkutmuyor değil. Benim sadece içime sinmedi 7900XFX, hatta elimdeki sistemi güncellemek için ilk defa AMD kart bekliyordum biraz hayal kırıklığına uğradım. Benim baktığım performans testlerinde aşağı yukarı kafa kafaya 4080 ile 7900XFX ama ray tracing'e gelince çok bariz bir fark oluyor.

Ray Tracing'de 10 yıl geçse de AMD'nin NVIDIA'yı geçebileceğini sanmam. NVIDIA bu konuda öncü şirket, ki adam akıllı RT kullanmak için daha yol var diyorum. Daha Ray Tracing performansı oturmadı oradan Path Tracing geliyor. RTX 2000 serisinin RT performansı şimdiden çöp oldu örneğin.

Performans kısmı bilmiyorum AMD'nin son iki nesli olan RX 5000 ve RX 6000'de bizzat gördüğüm olay buydu. İlk performans testleri yayınlanır, kimse beğenmez kartlar performans sürücüleri veya OC ile 1-2 senede uçuşa geçerler. Artık ilk çıkışta sorun yaşanmasın diye mi stok gücünü düşük tutuyorlar bilmiyorum.

DLSS 2.x karşısında FSR 2.x açığı kapatmıştı bakalım DLSS 3.0 karşısında FSR 3.0 ne yapacak.

Ray Tracing'de 10 yıl geçse de AMD'nin NVIDIA'yı geçebileceğini sanmam. NVIDIA bu konuda öncü şirket, ki adam akıllı RT kullanmak için daha yol var diyorum. Daha Ray Tracing performansı oturmadı oradan Path Tracing geliyor. RTX 2000 serisinin RT performansı şimdiden çöp oldu örneğin.

Performans kısmı bilmiyorum AMD'nin son iki nesli olan RX 5000 ve RX 6000'de bizzat gördüğüm olay buydu. İlk performans testleri yayınlanır, kimse beğenmez kartlar performans sürücüleri veya OC ile 1-2 senede uçuşa geçerler. Artık ilk çıkışta sorun yaşanmasın diye mi stok gücünü düşük tutuyorlar bilmiyorum.

DLSS 2.x karşısında FSR 2.x açığı kapatmıştı bakalım DLSS 3.0 karşısında FSR 3.0 ne yapacak.
Path Tracing neymiş? 5000 serisiyle geliyordu değil mi?

MPT desteği gelirse 4080'i yok edeceğinin sözünü verebilirim.

Düzgün bir soğutmayla 2800-2900 saat hızları rahatça görülebilir.

Path Tracing neymiş? 5000 serisiyle geliyordu değil mi?

Şu anda Portal RTX'de de bulunan ve Ray Tracing'e sümüğünü atmayan teknoloji.

hvjd3xkfwg4a1.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ayrıca yıllar içerisinde oldukça ucuzlar AMD kartlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı