AMD Radeon RX5500 XT ekran kartı otomatik fan açmıyor

Luxinn

Femtopat
Daha fazla  
AMD Radeon RX5500 XT ekran kartım yükte iken 78 dereceye kadar görüyor ama 78 derecede dahi fan açmıyor, sogutmuyor. Boştayken de sıcaklık aynı seviyelerde kalıyor boşta da fan açıp sıcaklıgı düşürmüyor. Ben kendim 3. parti bir uygulamadan yükseltiyorum o zaman fanlar çalışıyor yani fanlarda bir sorun oldugunu düşünmüyorum, üzerindeki switchten de oynama yaptım ama 2 modda da aynı şekilde.

Ne zamandır böyle sence?

Afterburner ve üçüncü partiyi silip, ekran kartı sürücülerini de kaldır.
Çakışma var mı diye kontrol etmen iyi olur.
Ekran kartı sürücülerini kur, bak bakalım fanlarda durum ne.
Afterburner kur kontrol et.

Birde Anakart çipset sürücülerine bak marka modele göre sitesinden indir kur hepsinden önce.

Denedim ama bir sonuca ulaşamadım üstte sorunumu tam belirtemedigimi fark ettim. Sorunum ekran kartım yükteyken 70-77 dereceler arasında ama ben oyundan çıktıktan sonra hala ekran kartımın o derecelerde olmasından sikayetciyim. Yani sıcaklıgım düşmüyor 77 derecede kalıyor boşta dahi olsa. @Mert Can Urcan

Ekran kartım boşta 70 derecelere çıkıyor ama fan açmıyor. 60 dereceden sonra fan açması gerekiyor diye biliyorum ama yükte olmadığı sürece fan çalıştırmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…