AMD Radeon Software üzerinden OC yapma

Martian95

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 6600XT
Anakart
Msi Tomahawk B550
İşlemci
Ryzen 5 5600X
600XT ekran kartım var Ryzen 5 5600X işlemcim. OC yapmak istiyorum ama kafama göre de olsun istemiyorum, sizin kullandığınız bir ayar var mı?

AMD'nin uygulaması üzerinden yapmayın.
Yoksa WattMan yemeye başlarsınız. MSI Afterburner üzerinden yapmanızı öneririm.

WattMan dediğiniz şey sanırım çökmesi. Çünkü bir ayar var onu kullanınca oyundan atıyor. MSI Afterburner ile elimdeki ayarları nasıl yapacağım konusundaki hiçbir fikrim yok maalesef.

YouTube üzerinden kullanıcıların yaptığı ayarlara bakabilirsin. Bir ayar uygula ve restart at bilgisayara. Ayar sifirlanmiyorsa senin için idealdir. Geriye kalan tek şey sıcaklık kontrolü. Ekran kartını zorlayacak bir oyun aç ve sıcaklık takibi yap.

High ayar da sıcaklık kontrolü yapmak en mantıklısı sanırım? Low da çünkü ısınmaz diye düşünüyorum. Ve sizin öneriniz var mı? şu videoyu baz al vs.

6700XT için bu kanalı takip ediyorum, 6600XT için de videosu var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlla aynılarını yapmak zorunda değilsin, videoyu izle ana mantığı kavra, sonrasında da benchmark yaparak senin için optimum değerler ne, onu bul.

RDNA mimarisindeki kartlarda asla Afterburner kullanma.

Teşekkür ederim bakacağım. Az önceki ayar Battlefield 2042'de oyundan atıyor ama Call of Duty Modern Warfare 2'de atmadı, fakat görüntüm ara ara bozulmaya başlamıştı. Önüme kocaman gri tenkte bir şey geldi sonra düzeldi vs. CPU cur temp dediği sanırım "curtent" orada 65 derece gösteriyordu. İşlemci sıcaklığı da öyle.

RDNA mimarisindeki kartlarda asla Afterburner kullanma.
Benim ekran kartım öyle mi peki? bilgim yok çünkü.

Evet öyle.

Rica ederim. Az önceki ayardan kastınız ne bilmiyorum, bir ayar paylaşmadınız çünkü burada. Zaten attığım videodaki mantığı kavrayıp kendiniz deneye deneye en problemsiz şekilde çalıştırmanın yolunu bulmanız gerek. OC+ undervolt ile kartınızı hem daha serin hem daha performanslı olarak kullanabiliyor olacaksınız sonunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…