AMD Radeon VRAM frekans arttırma

baran361

Hectopat
Yer
california
Daha fazla  
Arkadaşlar AMD Radeon üzerinden VRAM frekansı arttırabiliyorum. Arttırmam bana ne gibi olumlu sonuçlar verir? Arttırmalı mıyım? 2250'ye çektim bir sorun olur mu? Ve son olarak bu yaptığım overclock sayılır mı?

Dosya Ekleri

• 1605514272609.png
    1605514272609.png
    10,7 KB · Görüntüleme: 569
  • 1605514837061.png
    1605514837061.png
    10 KB · Görüntüleme: 551
Yaptığınız şey OC (overclock).Eğer ekran kartı fazla ısınan bir kartsa bunu yapmanız problem yaşatabilir.
Eğer ısınma problemi yoksa performansı arttırır eğer fazla arttırırsanız stabil bir değer bulamazsanız sistem çökecektir ve yeniden başlayacaktır.

Öyle lap diye sona çekerseniz ekran kartı belleğini yakabilirsiniz bile. Overclock, kafamıza göre frekans artırabildiğimiz bir durum değil. Belleği, normal frekansının üstünde çalışmaya zorluyorsun. Bellek, her frekansta çalışamaz. Adım adım gidersin. Her yükseltme sonrası Furmark veya OCCT ile test etmen gerekir. İlk başlarda +50 Mhz, sonraları ise +25 ve +10 olarak devam edebilirsin.

Yaptığınız şey OC (overclock).Eğer ekran kartı fazla ısınan bir kartsa bunu yapmanız problem yaşatabilir.
Eğer ısınma problemi yoksa performansı arttırır eğer fazla arttırırsanız stabil bir değer bulamazsanız sistem çökecektir ve yeniden başlayacaktır.

Çökme gibi bir sorun olmadı.

1605516648023.png

Bir keresinde bunu sona çekmiştim dediğiniz gibi sistem çöktü ve yeniden başladı. Geri normale çektim bir sorun olmadı.

Öyle lap diye sona çekerseniz ekran kartı belleğini yakabilirsiniz bile. Overclock, kafamıza göre frekans artırabildiğimiz bir durum değil. Belleği, normal frekansının üstünde çalışmaya zorluyorsun. Bellek, her frekansta çalışamaz. Adım adım gidersin. Her yükseltme sonrası FurMark veya OCCT ile test etmen gerekir.

Öncelikle 1800 sonra 1900 sonra 2000'e çektim bir sorun olmadı. Ancak ben yine de 1750'de kullanayım.

Dostum OC sabır işi. Lap diye yapılmaz. Yavaş yavaş sakince yapılır. Tereyağından kıl çeker gibi.
Birden sona çekerseniz sistem yanar oturur soğuk su içersiniz.
OC rehberlerini izleyin ve Recep Baltaş'ın dediği gibi her arttırdığınızda test yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı