Merhaba arkadaşlar, öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bayağı bir araştırdım fakat herhangi kesin bir çözüm bulamadım. Ortalama 2 haftada bir oyunlarda sürekli olarak FPS düşmesi oluyor. Daha sonrasında Radeon ayarları yazılımı açınca bildirimler kısmında AMD Radeon WattMan ayarları sıfırlandı... Bla bla yazıyor. Bu linkteki
MSI Afterburner ayarlarını yapınca sorun çözülüyor ve ardından yine dediğim gibi 2 hafta sonra aynı sorun. Bunun kesin bir çözümü var mı onu sormak istedim. Teşekkürler şimdiden.
Edit: Görseli internetten aldım ama aynı hata.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Daha sonra UnderVolt ve fan ayarlarını manuel olarak ayarladığınızda sorun genel olarak çözülmüş oluyor.
Bilindiği gibi RX serisi kartlar gereğinden fazla voltajla yüksek güç çekerek daha fazla ısınıyor. Aşağıda RX 580 için güç tüketimini ciddi şekilde azaltan birkaç ayara ve test sonuçlarına göz atacağız. Öncelikle elimde bulunan kartın modeli ve stok değerleriyle başlayalım. Elimdeki kart...
www.technopat.net
Hocam burdaki ayarlar ekran kartınıza göre olmayabilir, burada anlatıldığı gibi size en uygun UnderVolt ayarlarını bulmanız gerek. Bendeki Sapphire Pulse RX580 8GB ekran kartında böyle;
Bu sorunun kesin bir çözümü yok fakat undervolt işlemi deneyebilirsiniz, bu yöntem ile çözenler var. Ayrıca AMD kart alıyorsanız her yazılım güncellemesini çıktığı gibi yüklememelisiniz.
WattMan hatası genelde yazılımsal bir problem gibi gözükse de donanımsal olma ihtimalide vardır. Bu yüzden kullandığınız sistem özelliklerinin marka modeline kadar detaylı bir şekilde belirtirseniz bilgili arkadaşlarda daha iyi yardımcı olacaktır. Eğer ortada yazılımsal kaynaklı bir problem varsa bütün sürücüleri tek tek denemek, undervolt, Frekans Mhz ve güç limiti değerlerini düşürmek belki çözüm olabilir. Ayrıca oyun içerisinde ekran kartının sıcaklık değerini kontrol ettiniz mi?