AMD RDNA ekran kartlarında vce yok mu?

Daha fazla  
Xbox Game Bar'da "bilgisayarınız yakalama için donanım gereksinimlerini karşılamıyor." uyarısını aldıktan sonra biraz araştırma yaptım ancak Türkçe kaynak bulamadım, vasat ingilizcemle RX500 serisinden sonra masaüstü ekran kartlarında Vce'nin olmadığını anladım. Konu hakkında detaylı bilgisi olan birisi aydınlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
6500 XT'de encode GPU yok hocam. Sadece oyun oynamak için üretilmiş bir GPU. Onu satıp RX 6600 alabilirsiniz.

6500 XT'de encode GPU yok hocam. Sadece oyun oynamak için üretilmiş bir GPU. Onu satıp RX 6600 alabilirsiniz.
Nvidia'ya geçebilirim, birkaç WattMan hatasıyla uğraştım ve çözdüm ancak yine tekrar ederse korkusu var. Üstelik bu hataların sistem toplanalı daha 1 ay olmadan gelmesi çok tedirgin etti beni.

Yanlış bilgi
Wattman hata değil koruma !!
O yüzden mi sadece AMD GPU'larda oluyor!? AMD GPU'lu sistemlerde oluyor?
Kart hızını ayarlayamadığı için bu hatayı verir.
AMD, GPU yazılımında yıllardır aynı ve gelişmiyor. Bu durum %95, %5 hata payı ile yazılımsaldır.

CPU > AMD
GPU > Nvidia

@yunus emre çatalkaya hocam, sizi ivedilikle RTX ve DLSS' in çılgın dünyasına davet ediyorum.

Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teknolojinin adı WattMan çünkü, 3050 gibi kazık kartlardan uzak durulmalı 3000 serisi almak için sebep yok. Çoğu zaman RAM PSU gibi sebeplerle oluyor.

Bilseydim 6650XT alırdım. Teşekkürler.

Alırken sorsaydınız keşke zaten tavsiye edilmiyor 6500XT 6600 güzel gider %50 daha güçlü neredeyse.

Teknolojinin adı WattMan çünkü, 3050 gibi kazık kartlardan uzak durulmalı 3000 serisi almak için sebep yok. Çoğu zaman RAM PSU gibi sebeplerle oluyor.

Hocam böyle teknoloji karşısında sürekli frekans ayarlayamıyor korumaya alıyor kendini...

Demek ki işleyiş problemli ki kendini korumaya alıyor. ATİ 2900XT kullanıp AMD GPU ya tövbe edeli yıllar oluyor.

Ne yazık ki AMD yazılım ekibi beyhude.

Dediğiniz sorun yakın zamanda bir tek 5700XT'de vardı, 6000 serisinde yok, yanlış anlamayın ama 10-15 yıllık kartla şu anki AMD'yi yorumlayamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…