AMD ReLive ayarları

Aykutbrt

Kilopat
Merhabalar ben dün OBS aracılığı ile video çektim GTA 5. ama baktım acayip kasmış videoda. FPS olarak OBS'den 30 ayarlamıştım muhtemelen bundan. Ve çözünürlükte leşti oyun ayarları hepsi yüksekte iken. AMD ile çekmek istedim ben de ayarları ne yapmam lazım şu an oyun ayarlarını normale düşürdüm AMD ayarı 720P görüntü kötü olur mu sizce? Olursa sizce 1080P mi yapayım? FPS ayarı olarak 60 yapım AMD'de.

OBS de hangi ayarları ayarladınız biliyor musunuz?
İşlemci ve ekran kartı modeliniz nedir?
Çünkü OBS en kaliteli video kaydı yapan uygulamalardan.

30 FPS olsa kasmaz. 30 FPS diye kasar zannetme. Eğer stok ayarlar ile çektiysen zaten normaldir. AMD ReLive gibi video çekme programları zaten oyunu falan çok kastırmaz. Aynı şekilde Nvidia'nın ShadowPlay'i de. Yani ayar yapmana gerek yok diye düşünüyorum. Önce çekmeyi dene. Daha sonra bak ayarlara.

OBS de hangi ayarları ayarladınız biliyor musunuz?
İşlemci ve ekran kartı modeliniz nedir?
Çünkü OBS en kaliteli video kaydı yapan uygulamalardan.
İşlemcim ryzen 3 1200. Ekran kartım R9 270X. Oyunda kasmalar yaşanmıyor ama videoda yaşanıyor. Ayar olarak 720p 30fps yaptım. Bitrate olarak 2000 vermiştim ama sanırım aşırı düşük kalmış gece öğrendim. Şu fast felan vardı onu veryfast yaptım. Aklıma gelenler bunlar.
Peki obs için şuan konuşuyorum. Neden kastı video da anlamadım? Yani tamam oyun ayarları biraz fazla yüksekti ama oyunda o kadar kasma yoktu ki. Arada map karışıyodu o da sv kaynaklı. Obs ayarları şuydu; 720p 30fps, veryfast, 2000 bitrate. İşlemcim ryzen 3 1200, ekran kartı R9 270X.

Hem işlemci hemde ekran kartınız kayıt almanız için zayıf maalesef. İşlemci ile değil ekran kartı ile deneyin OBS den belki farklılık olabilir.

Hem işlemci hemde ekran kartınız kayıt almanız için zayıf maalesef. İşlemci ile değil ekran kartı ile deneyin OBS den belki farklılık olabilir.
Ama yayın yaparken sorun olmuyordu hiç.
+ Olarak daha önce ki sistemimde de oyun videosu çekmiştim böyle bir durumla karşılaşmadım o sistem çok daha kötüydü.

Yayın ile aynı ayarları kullanıyor iseniz sorun olmaması lazım zaten. Sorun olmuyordu derken yayın kaydınızı izlediniz mi yaptığınız kayıt ile aralarında fark mı var?
Evet fark var. Mesela onda 1080p çekmiştim eski pc'de bunda 720 ve onda bir kere bi drop girmiş daha da birşey yok. Bunda ise sürekli bi kasma drop ama oyun içinde kasma yok. Yayın ayarlarıyla aynı değil. Yayın 480p 1800 bitrate yapmıştım. Ama bi ReLive ile deneyeceğim. Sanmıyorum öyle olacağını. Bir de obs ile açtığımda drop giriyordu ilk ama ReLive ile yaptığımda aynı seyrinde devam ediyordu ve kasma olmuyordu ama kısa videoydu o bakalım şimdi bir. Bir sorum daha olucak AMD ReLive ayarlarında kalite olarak oyunun kalitesini mi seçeyim yoksa kendim yapıp 720p mi yapayım?

Sorun olmuyordu dediğiniz donanım mevcut olandan farklı ise iş değişir.

Mevcut donanım için en optimum ayarları bulmanız gerekir. İşlemci ile olmuyor ise ekran kartı kodlamasını deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…