AMD RX 470 ekran kartı WattMan hatası

Burak Çiçek

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım ASUS Radeon RX 470 OC modeli aldığım günden beri ekran kartım günde en az 1 kez olmak üzere oyun esnasında Radeon WattMan hatası diye bir hata veriyor. 4. senem bu kartla maddi durumum yetmediği için değiştiremiyorum da çözümde bulamıyorum, bu sorunu yaşayan var ve çözüm biliyor ise lütfen bana nasıl olur ne yapmalıyım anlatırsa sevinirim. Çok yol denedim, sıfırdan driver kurdum, DDU ile kaldırıp tekrar kuırdum, her sürümü sürekli denedim format attım defalarca anakartımı değiştirdim, işlemcimi değiştim, PSU değiştim, elime fırsat geçtikçe değiştim ama daha değişemiyorum, bir bu lanet parça kaldı ama sorun gitmedi. Ekran kartımın frekansını düşürüyorum ekran kartımı OC liyorum ama yine de yiyorum, gücü düşürsemde arttırsamda sorun yine var yine var...

1604589745438.png

Dosya Ekleri

• 1604589391291.png
    1604589391291.png
    44,8 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Bilgili arkadaşların da size daha iyi yardımcı olabilmesi için sistem özelliklerinizi detaylı olarak marka modeline kadar paylaşın. Maalesef WattMan hatasının net bir çözümü yok. Bu sorun donanımsal ya da yazılımsal olabilir. Radeon programı üzerinden ya da MSI Afterburner programı ile Frekans Mhz değerini düşürmek, undervolt (voltaj düşürme) ya da voltajı arttırma, güç limitini arttırmak ya da arttırmak, çıkan bütün sürücüleri tek tek denemek ve kurduğunuz sürücüde de dediğim ayarlamaları gerçekleştirmek belki çözüm olabilir. Bu ayarları değer vermeden söyledim çünkü kendi kartınız için stabil bir ayarı deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz. Genel olarak Frekans Mhz değerini 100 değer düşürmek önerilir bununla başlayabilirsiniz.

İlk açılışta geliyorsa hızlı başlatmayı kapat. UV ile çözülmüyorsa ve WHQL sürümünü indirdiğine eminsen bildiğim başka yol yok maalesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı