Ultra takıntısı iyi birşey değil öncelikle. sorunuza gelince 2xRx 480 toplamda 300 Watt'lık TDP değeri demek. Rx 480'in biraz sıcak çalıştığını da göz önünde bulundurmalı.
Eğer GTX 1070-1080 gibi güçlü bir karta geçecekseniz bu defa monitör masrafı da çıkabilir. Bu arada şahsİ fikrim sisteminiz gayet dengeli. Ben olsam ellemezdim.
MG278Q Güzel monitör de Freesync. Yerinizde olsam Vega mimarili kartları beklerdim. Eli kulağında zaten çıktı çıkacak. Onun dışında mevcut monitör de her türlü işinizi görecektir. Ama GPU AMD olsa daha iyiydi.
RX 480 Crossfire potansiyel olarak GTX 1080'in çok üzerinde. Şu anda da Crossfire'den fayda sağlayan oyunlarda GTX 1080 ile kafa kafaya. AMD Radeon RX 480 CrossFire Review
Şu anda Vatan'da GTX 1080 ekran kartlarında kampanya var. Ayrıca arkadaşın donanıma bakınca pek de para sıkıntısı olduğu söylenemez. Öyle olsaydı yapıştır bir tane daha, RX 480 Crossfire hayırlı olsun derdim.
E tabi ki ama daha da iyisi Vega 10 mimarisini beklerim ben.CF performansından da yüksek performans veriyor. RX 590 580 gibi kartlar yakında piyasada olacak.