AMD RX 580 güncel en sorunsuz driver hangisi?

bvtrephilen

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Özellikle son birkaç aydır oyunlardayken ve gayet akıcı şekilde oynarken anlık şekilde donuyor. Bundan dolayı en sorunsuz driverı sormak istedim.

AMD'nin kendi sitesinden ekran kartını seçerek ona özel driveri indirebilirsin

RAM kullanımına dikkat ettiniz mi, ya da oynadığınız oyunlar hep aynı mıydı? Oyunlara gelen güncellemeler de bunu tetiklemiş olabilir bence. (driver sürümleri hakkında bilgim yok)

RAM kullanımına dikkat ettiniz mi, ya da oynadığınız oyunlar hep aynı mıydı? Oyunlara gelen güncellemeler de bunu tetiklemiş olabilir bence. (driver sürümleri hakkında bilgim yok)
RAM kullanımına dikkat etmedim, çok oyun oynuyordum hocam GTA V, RDR 2 gibi ağır oyunlarıda gayet akıcı şekilde oynuyorum fakat bir kaç ay öncesine kadar hiç bir sorun yokken birden bire ve yavaş başlayıp sonrasında artan bu sorunla karşılaştım. Yani ilk başlarda oyunlarda birkaç saat geçirdikten sonra donuyorken son günlerde 10-15 dakikaya kadar düştü sorunu anlayamadım. Dün formatladım bilgisayarı ve ardından Valorant indirdim denedim sorun halen devam ediyor.

Hocam şuan için, AMD Adrenalin 23.3.1 veya 23.2.2 gibi sürücüler RX 580 için iyi. Bu sürücüler, bazı eski sürücülerle karşılaştırıldığında daha az hataya sahip ve oyunlarda daha iyi.

Sistem özelliklerini yazmakla birlikte, AMD Adrenalin Driver'dan performans metrikleri kısmından ya da MSI Afterburner kullanarak bize sistem kullanım ve sıcaklıklarını aktarırsanız daha iyi bir teşhis yapabiliriz. Ben RX 580 ASUS Dual 4 GB modelini 2019'dan 2024'e kadar kullandım ve dediğiniz iki oyunda da sorun yaşamadım 6 ay önce keyfi olarak değiştirdim kartı.

Son düzenleme:
Hocam nasıl oluyor o tam olarak acaba? Bilgisayarlardan driverlardan pek anlamıyorum da.
Adrenalin sürümünü indirin. Kuruluma başlayın o esnada dosyaları C:/AMD ye kopyalayacak.

Daha sonra kurulumu devam ettirmeyin, Aygıt yöneticisinden Görüntü bağdaştıcıdan sürücüyü güncelleyin fakat windows update ile vs degil. Hatta bunu yaparken interneti de kapatın ki arka planda güncellemesin.

Daha sonra dosya yolunu seçin ve C:/AMD yi klasörünü seçince o yükleyecek.
Sonra internet baglantısını baglayabilirsiniz ve adrenalin kurulumunu kapatabilirsiniz.

Siz kapattıgınız için zaten o C:/Amd deki klasörünü silmiş olacak. Bu yöntem ile sürücünün inf sini kurabilirsiniz.

Ya da AMD kurulumunda driver only seçeneği varsa onu seçin. Genelde oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı