Arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle. Yeni bir masaüstü bilgisayar topladım. Ama monitörü sonradan alırım, diye bekleyip eski 1280x1024 monitörümü idarelik kullanırım diye düşündüm. Fakat bu monitör ekran kartını desteklemiyor. GPU'ya çok yüklendiğim zaman ekranda çizgi çizgi titremeler oluşmaya başlıyor. Kimi zaman Radeon Wattman hatası alıyorum. Tv'ye bağladığım zaman o tür sorunları yaşamadığımı fark ettim. Neredeyse 8-9 senelik monitör. Her neyse oyun bilgisayarım için çok iyi bir monitör aramaktayım. FreeSync olsun mu olmasın mı o konuda kararsızım. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi beyan etmenizi bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.
Bütçe: 750-800 TL (çok fark ettiği müddetçe fiyatı biraz yükseltebilirim.) Sistem:
AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz 16 MB AM4
Asus B350M-A Prime 3200 MHz(OC) AM4+ mATX
Corsair Carbide Spec-01 Mid Tower Pencereli
Sapphire Radeon RX580 Pulse OC 8GB 256Bit
Corsair 240GB Force LE 560/530 -SSD
Corsair 16GB(2x8) Vengeance Led DDR4 3200MHz CL16
High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
@Metrica@Jira Arkadaşlar cevap veremedim, cezalıydım. Sizce IPS mi almalı yoksa TN panel mi tercih edilmeli, ve sizce renk canlılığı açısından hangi monitörü seçmeliyim. Ekran konusunda biraz takıntım var da.
@Metrica@Jira Arkadaşlar cevap veremedim, cezalıydım. Sizce IPS mi almalı yoksa TN panel mi tercih edilmeli, ve sizce renk canlılığı açısından hangi monitörü seçmeliyim. Ekran konusunda biraz takıntım var da.
@Silinen üye ve @Jira Hocam Curved monitör çok hoş duruyo. Eminim oyunlarda da çok iyi bir görüntü deneyimi yaşatacaktır. Fakat standart kullanımda pişmanlık yaratır mı, o konuda ikilemdeyim doğrusu. Bir kez alıcam en iyisini alıyım diye yola çıkıyorum. Bilmiyorum, ne kadar mantıklı. Ama internette dolaştığımda fiyatı 1000 TL civarına çekmeyi göze alarak 27 inç 144HZ 1ms monitörlere baktım. Aralarında en ucuzu PHILIPS 27" 272G5DJEB/00 144Hz 1MS FULL HD GAMING MONİTÖR gibi geldi bana. Ama ne kadar kaliteli. Yorumları da çok yok nette. O yüzden sıkıntı olabilecek bir monitör. Viewsonic, AOC ve Samsung markası sizce verdiğimiz paranın hakkını verir mi? HP ve LG gibi markalar görüntü biriminde nasıl sizce?
@Silinen üye ve @Jira Hocam Curved monitör çok hoş duruyo. Eminim oyunlarda da çok iyi bir görüntü deneyimi yaşatacaktır. Fakat standart kullanımda pişmanlık yaratır mı, o konuda ikilemdeyim doğrusu. Bir kez alıcam en iyisini alıyım diye yola çıkıyorum. Bilmiyorum, ne kadar mantıklı. Ama internette dolaştığımda fiyatı 1000 TL civarına çekmeyi göze alarak 27 inç 144HZ 1ms monitörlere baktım. Aralarında en ucuzu PHILIPS 27" 272G5DJEB/00 144Hz 1MS FULL HD GAMING MONİTÖR gibi geldi bana. Ama ne kadar kaliteli. Yorumları da çok yok nette. O yüzden sıkıntı olabilecek bir monitör. Viewsonic, AOC ve Samsung markası sizce verdiğimiz paranın hakkını verir mi? HP ve LG gibi markalar görüntü biriminde nasıl sizce?