AMD RX580 Oyunlarda Grafikler Net Değil

13314

Kilopat
Başlıkta da belirttiğim gibi RX 580 8 GB Nitro Edition ekran kartım var. Oyunlarda karakterlerin saçları, ağaç dalları gibi küçük ve ayrıntılı grafiklere sahip oyunları oynarken bu tür grafikler net görünmüyor, partiküllü ve dağınık şekilde görünüyor. Bozuk ve dağınık görünen biçim hep aynı şekilde. Bu durumun sebebi nedir acaba? Bilen varsa ve aydınlatırsa çok müteşekkir olurum. "A Plague Tale: Innocence" oyunundan bir görüntü atayım. Kızın saçına dikkat edin. Dediğim gibi net değil, bozuk ve dağınık şekilde.

Dosya Ekleri

• a plagua tale.jpg
    a plagua tale.jpg
    875,8 KB · Görüntüleme: 188
Nerdeyse her oyunda aynı sorun yaşıyorum 1 yıdır. Konularıma bakarsan görebilirsin zaten bir çözümü yok. AMD kartların azizliği biraz da. Belki güncelleme ile düzelir ama şu anlık bu şekilde kullanıyorum. GTA 5'den tut Bannerlord'a oradan tut Valorant'a oradan tut Forza Horizon 4'de. Kısacası hemen her oyunda var maalesef bu sorun.

Netlik zaten %100'de ve tüm ayarlar ultrada. Her oyunda bu sorun var. Resident Evil 2 Remake oynarken de vardı, Shadow of The Tomb Raider oynarken de vardı. Fallout 4'de de var. Çimler veya uzaktaki binalar bazen böyle partiküllü ve bozuk görünüyor.

HDMI veya Display Port hangisini kullanıyorsanız girişleri değiştirmeyi deneyin, yani ekran kartına giren ucu monitöre, monitördekini ekran kartına takın ve ekran kartında başka bir HDMI veya DisplayPort çıkışı varsa ona takmayı deneyin.

Çözünürlüğüm 1080p. Her şey olması gerektiği gibi ultra ayarlarda. Ekranım da 1080p. Kenar yumuşatmalar açık. Hemen hemen her oyunda böyle. Sadece bu oyuna özel değil.
Arkadaşlar bunun bir çözümü yok mudur? Ekrana yakınlaştığımda veya arkaplan siyah olduğunda daha net anlıyorum. 4K yapınca ancak istediğim netliğe ulaşabiliyorum Full HD iken ufak piksellikler oluyor.

Son düzenleme:
Çözünürlüğüm 1080p. Her şey olması gerektiği gibi ultra ayarlarda. Ekranım da 1080p. Kenar yumuşatmalar açık. Hemen hemen her oyunda böyle. Sadece bu oyuna özel değil.
Arkadaşlar bunun bir çözümü yok mudur? Ekrana yakınlaştığımda veya arkaplan siyah olduğunda daha net anlıyorum. 4K yapınca ancak istediğim netliğe ulaşabiliyorum Full HD iken ufak piksellikler oluyor.
3 yıl geçmiş ama nasıl bir çözüm buldunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı