AMD Ryzen 1200 güç tasarrufu nasıl yapılır

SMAlgan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle konuyu yanlış açtıysam özür dilerim. Sorunum şu şekilde CPU boştayken bile sürekli yüksek frekansda çalışıyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Intel'de BIOS üzerinden bir değişiklik yapılarak sistemin boştayken 800MHz çalıştığı söyleniyor fakat AMD için bu durum nasıl mümkün? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok teşekkür ederim. İyi forumlar.
  • İşlemcim AMD Ryzen 1200.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir sıkıntı değil, normal. Yüksek frekansta çalışması problem teşkil etmez, yüksek frekanstayken sıcaklık yüksek olmuyor, korkmana gerek yok.

Onun dışında illa da yapacağım diyorsanız pil/güç ayarlarından(Denetim Masası) güç tasarrufunu açarsanız düşecektir. Şunuda eklerim ki bunu açmanız oyun performansını da düşürebilir.

Güç ayarından güç tasarrufunu açarsan frekans sabitlenir.
Denetim masasındaki güç tasarrufundan mı yani ? onu yaptım internette BIOS falan görünce sormak istedim teşekkür ederim yorumunuz için
Sıkıntı olarak değil sistemin gereksiz güç tüketimi yapıp ay başında faturamı kabartmasını istemiyorum sadece o yüzden ekran kartına sanırım böyle bir işlem yapılmıyor. CPU bali normal kullanımda düşürebilirsem az da olsa belki güç tüketimiini hafifletmek amacım çok fazla oyun oynamıyorum daha çok yazılım işleri için ve ödevler için kullandığım için bazen uzun süreler açık bırakıyorum o yüzden yorumunuz için teşekkür ederim

Kullanacağı fazladan 20 watt, yıllık faturanızda 2TL'den fazla değişim yapmayacaktır.

Kullanacağı fazladan 20 watt, yıllık faturanızda 2TL'den fazla değişim yapmayacaktır.
anladım peki sizce internette ki ve benim teknik verilerine bakarak çıkarttığım sonuçta sistemim sadece kasa 260 w olarak çıkıyor bunun boşta çalışma verisi tahminen nedir. Sadece içimi rahatlatıcak bir yanıt bekliyorum kusura bakmayın

Boştayken çok daha düşük değerlerde olacaktır. Çoğunu ekran kartınız oluşturuyor diye düşünüyorum. 100 Watt'tan az diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…