Evet başlıkta belirttiğim gibi oyunlarda performans kaybı yaşıyorum. Akıcı oyun oynayamıyorum özellikle PUBG'de oynanış videolarını paylaşacağım. Sıkıntıyı videonun her yerinde yaşıyorum. Çok çektim bu sorunlardan. Sisteme SSD ekle düzelir dediler. SSD ekledim ve değişen bir şey olmadı. Şimdide RAM artırmamı söylüyor arkadaşlarım ama düzeleceğine dair umudum çok az. Sıkıntı nerede anlayamıyorum yardımcı olur musunuz soruna sebep olan ne sistemim de?
Olayı kısaca özetlemek gerekirse fareyi çevirirken kasarak çeviriyorum hareket ederken etrafa bakarken devamlı kasıyor oynadığım oyunun her dakikasında bunları yaşıyor kasarak oynuyorum. Buna FPS drop mu deniyor bilemiyorum. Olayın özü budur. Sistemimde her şey güncel BIOS'tan tutun da ekran kartı chipset driverlerine kadar gerekli görselleri ve videoları paylaşıyorum.
Ekran kartı kullanımım devamlı dalgalanıyor. Lobideki gibi sabit kalmıyor. RX580'in bir çok benchmark videolarını izledim. İzlediğim videolardaki GPU kullanımları her zaman %100 sabit bir şekilde hangi ayarlara alırsa alsınlar bu yönde durum benim ki ise tam tersi.
Bir arkadaşım ise şöyle demişti ''
İşlemci kullanımın oyunlarda en fazla %20-25 olması gerek sende %50-60 seviyelerinde bu normal değil'' bu bana saçma geldi bununla bir alakası olabilir mi yeri gelmişken bunu da sormak istedim.
Oynanış videoları:
Sistemim:
Eki Görüntüle 350371
Dxdiag:
Eki Görüntüle 350374
Ekran kartı ve Windows sürümü:
Eki Görüntüle 350375