AMD Ryzen 2600X Isınma Sorunu

unutulmas07

Hectopat
Yanında gelen stock soğutucu ile kullanıyorum. Sistem 2.5 aylık, oyunlarda da 77 75 80 dereceleri görüyor. Bana normal değil gibi geldi Dark N10 kasa bu arada 5 tane fan var kasada ama fayda etmiyor ne yazık ki, ne düşünüyorsunuz? Acaba son çare bu soğutucuyu sipariş ettim, sizce fark eder mi? Cooler-Master-Hyper-212-LED-Turbo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucuyu düzgün takmamış olabilirler, soğutucu üzerinde gelen termal macunlar da pek iyi olmuyor. Yanlız soğutucu sökerseniz termal macunu da yenilemeniz gerekecektir. Hyper 212 işlemciniz için gayet yeterli bir soğutucu.
İlave olarak Cooler Master Hyper 212 kutu içeriğinde termal macun oluyor diye biliyorum, sipariş verdiğiniz satıcıya danışıp kutu içeriğinde termal macun olup olmadığını sormanızı öneririm.

Bende Ryzen 2600 var stock fanıyla beraber kullanıyorum bazen ısındığı oluyor tabi ama maksimum 2 ayda bir defa söküp termal macununu yenileyip fandaki biriken tozları alırım. En kral soğutucuyu da taksan o termal macunu yenilemen gerekli. Tozu da alırsan fanın ömrü kısalmaz ve soğutması etkisiz kalmaz.

Sorunuzla ilgili değil ama sormak istediğim birşey var.Bildiğim kadarıyla Hyper 212 Evo ve Led AM4 soket için ayrı bir AM4'e uymasını sağlayan aparat gerekiyor.Led versiyonunda bu geliyomu yoksa ayriyetten mi aldınız ?

@unutulmas07 Hocam oyuna girmeden masaüstünde dururken 75 80 derece olması biraz garip. Bendede aynı işlemci var yükte 45 50 dereceyi geçmiyor.

Boşta 39 Derece benchmark testi yaptım max 65 gördü bazı oyunlarda değerleri paylaşayım;
Pubg :54 derece
Cs go :47 derece
Bf 1 :58 derece
Ets 2 :45 derece
Fan devri 50 dereceden sonra %80 civarı olarak ayarladım.
Soğutucu tam oturmamış olabilir,termal macun ömrünü doldurmuş olabilir.
Bıos fan ayarında yazılımsal bir sorun olabilir.
NOT:İşlemci frekansı 3.9 GHZ dır.

Bu program benim işlemcinin derecesini yanlış gösteriyor. Bilgisayarı kurdum açar açmaz 85 derece dedi. Aida64 stability testi yaptim 15 dakika sonunda 70 dereceyi gördü. Başka programlarla bakar mısın sonuç yine aynı mı çıkacak?

Dark N10 Kasa bende var 2600X işlemci var 33-38 Derece boşta, oyunlarda 42-48'i geçmiyor bir renderda 49-52 Derece gördüm.

Farklı program ile kontrol etmenizi öneririm. Afterburn veya aida64 deneyebilirsiniz. İşlemciye overclock yapıldı mı bu araba?

Hyper 212LED soğutucu kullanıyorum 65 dereceyi tam yükte geçmiyor. Memnun kalırsınız, iyi bir macun ile takmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…