AMD Ryzen 3 1200 oyun için iyi mi?

Bütçe
İşlemci için 1500TL (Fazla bütçem yok, daha ucuz da iyi olabilir.)

guranc

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1050ti, amd ryzen 5 3600, 16gb ram, benq zowie 144hz, logitech superlight mouse, hyperx cloud II kulaklık
Meslek
Bilgisayar Yazılımcılığı
Merhabalar, bilgisayarımda ağırlıklı oyun oynuyorum, fakat yeterince performans alamıyorum.
Bilgisayar özelliklerim;
NVIDIA 1050 Ti.
16 GB RAM.
AMD Ryzen 3 1200.
(Diğerleri ideal, sıkıntısız.)
Örneğin Valorant'ta (FPS oyunu) 90FPS alıyorum. internette baktığım zaman ise daha fazla performans alanları görüyorum. Nedeni ne olabilir sizce?
Bilgisayarın performansını arttırabilmek için overclock vs. şeyler yapmalı mıyım? Veyahut önerebileceğiniz bir işlemci var mı?

Overclock'u bilinçli yaparsanız faydanıza olur. İleride belki o ikiliyi satıp yerine R5 3.nesil GTX 1660 alabilirsin.

Valorant için konuşuyorum daha iyi bir işlemci fark yaratır. 5600X ile 350-450 FPS alıyorum. Ekran kartımda biraz fark yaratıyor tabi ama çözünürlük düşürerek kötü ekran kartlarıyla yine FPS artırılabilir. Ama işlemci darboğazına OC dışında çözüm yok.

OC yapabilirsiniz fakat o işlemcinin göreceği maksimum hız 4-4.1 GHz. Siz 3.7-3.8 GHz gibi değerler ile denemeye başlayın. Sıcaklıklara dikkat ederek ve 1.35 voltu geçmeyerek OC denemelerinizi yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı