AMD Ryzen 3 1200 Vs Core i3 7100

Yeni ve güncel oyunlar çıkarken çekirdek sayısının önemi gün geçtikçe daha çok artmaktadır.
Ryzen3 1200 4 çekirdekli iken intel i3 7100 2 çekirdekli bir işlemcidir.
Yeni nesil oyunlarıda kapsayacak bir şekilde cevaplamak gerekirse çekirdek farkı bile "ryzen" işlemcinin daha önde oldugunu gösterir.

Az önce ceza yedim fakat açıldı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda aralarında oyun performansında pek fark olmadığını anlayabilirsiniz.

Bak hala FPS diyorsun. Oyun performansı dediğin şey bir bütündür. Yani işlemci kullanımı, darboğazı, işlemcinin zorlanması hepsini kapsar. Sen gelmiş hala FPS diyorsun. Bir de bize sadece sütunlardan oluşan bir video atmışsın. Geç bunları. Buyur sana gerçek bir benchmark videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Bak bakalım optimizasyonu iyi oyunlara. Bunlara artı olarak R3 1200 kaliteli stok fanla geliyor, OC edilebiliyor. Neredeyse 2018 yılına gireceğiz hala 2 çekirdekli işlemci önerip bir de fark yok diyorsun.

Gerçek diyorsun da aynı anda aynı sahneyi göstermiyor. Patlama zamanları kamera açıları farklı. O mu gerçek benchmark videosu?

Geneline bakarsan anlarsın ne olduğunu. Hala sıyrılmaya çalışıyorsun. Bilgizsiz bir de bildiğiini kabul etmeyen çocuklarla doldu burası da. Ne oldu? Bir şey bulamayınca sallama başladın. Geç artık bunları. Anlamadığım diğer şey de niye Intel'e bu kadar düşkün olduğun. Baban Intel'de mi çalışıyor?

Sadece gülüyorum. Bence donanımlarla kafayı bozmuşsun. Gir şu videoyu izle madem diğeri açıklayıcı olmadı.
i3 7100, 6100'den daha performanslı bu arada.

İki mesajdır bilgili olmadığını ve benim "nerd" ve "donanımla kafayı bozmuş" olduğumu söylüyorsun. Öyleyim kafayı donanımla bozdum ben. Sen bozmadıysan ne güzel. Demek ki ben daha bilgiliyim. Zaten adı G4560 olan birinin Intel'i ölümüne savunmak dışında ne amacı olabilir ki? Mantıklı birisi kimi dinleyeceğini bilir zaten. "Donanımla kafayı bozmuş" bir adam mı daha adında bile Intel modeli ürün olan bir çocuğu mu?

ama pubg de optimizasyon kötü hala güncelleme alıp duruyor ondan pubg yuklemıyorum

Kullandığım işlemcinin adını koydum. @G3258 bu arkadaştan görerek koydum ve Intel benim babamın değil. Adam oyun oynamak için alıyor işlemciyi. Adam aldığı FPS'e bakacak tabiki neye bakacak? Diyorsun ki herşey FPS değil. Adam oyun oynarken şunu mu düşünecek? '' Hmm benim işlemcim çok güçlü, render performansı i3 7100'den daha iyi. Salt işlemci gücü olarak daha iyi.'' Tabiiki adam aldığı FPS'i düşünecek. Saçma sapan yerlere çekiyorsun. Alan adam ikisinden de pişman olmaz.

O işlemciyi stok fan ile OC ettin mi hiç? Arkadaşım kullanıyor ve OC sonrası 75, 80 derecenin üzerine çıkıyor.

Bir şey bilmediğin bu cümlelerden belli zaten. Biraz düşün bakalım niye işlemcilerde çok çekirdek var diye o zaman. Niye bir tane güçlü çekirdek yok diye. Bir de OC zorunluymuş gibi konuşuyorsun ya konuyu saptırarak. Bu mesajımdan sonra seni engelliyorum 2 günde iki tane bilgisiz ve insanlara sırf beğeni için caka satan çocuk yeter de artar bana. Sosyal'e de yeter. Tavsiyem insanların sinrini bozmadan çık öğrenip gel ya da hiç gelme buraya. Dediğim gibi bu sadece bir büyüğünden tavsiye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…