AMD Ryzen 3600 sıcaklık sorunu var mı?

oozland

Hectopat
Yer
Salihli / Manisa
Daha fazla  
Meslek
Emlak Danışmanı
Merhaba, kısa bir süre önce forumda konu açıp başlıkta belirttiği işlemciyi almaya karar verdim performans hakkındaki yorumlar iyi güzel ama sıcaklık değerlerinden herkes şikayetçi sanırım ben de tereddütte kaldım. Stok soğutucu ile kullanan arkadaşlar var mı? Ya da bu sorunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdüler? Ekstra soğutucu almak zorunda mıyız? Teşekkürler.

İşlemcide sıkıntı yok. Hep anakartın verdiği voltaj ile günah keçişi oluyor işlemci. Stok soğutucu ile kullanıyorum. Oyunlarda en fazla 65. Güzel bir soğutma ile bunları görmez bile. Ön panel fan eklemedim henüz. Sadece tahliye fanı olması rağmen iyi yani. PBO ve CPB gibi ayarlar anormal değerler göstertebiliyor.

Merhaba, kısa bir süre önce forumda konu açıp başlıkta belirttiği işlemciyi almaya karar verdim performans hakkındaki yorumlar iyi güzel ama sıcaklık değerlerinden herkes şikayetçi sanırım ben de tereddütte kaldım. Stok soğutucu ile kullanan arkadaşlar var mı? Ya da bu sorunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdüler? Ekstra soğutucu almak zorunda mıyız? Teşekkürler.
Kardeşim stok soğutucu ile kullanacaksan CPB kapatman gerekebilir yada UV. Yani tam performans kullanamazsınız. Ama eğer soğutucu için bütçen varsa alman daha mantıklı olur daha iyi performans verir.

İşlemcide sıkıntı yok. Hep anakartın verdiği voltaj ile günah keçişi oluyor işlemci. Stok soğutucu ile kullanıyorum. Oyunlarda en fazla 65. Güzel bir soğutma ile bunları görmez bile. Ön panel fan eklemedim henüz. Sadece tahliye fanı olması rağmen iyi yani. PBO ve CPB gibi ayarlar anormal değerler göstertebiliyor.
Aldığınız gibi kullandınız mı yoksa herhangi bir müdahaleniz oldu mu BIOS vs bir yerden
Kardeşim stok soğutucu ile kullanacaksan CPB kapatman gerekebilir yada UV. Yani tam performans kullanamazsınız. Ama eğer soğutucu için bütçen varsa alman daha mantıklı olur daha iyi performans verir.
A320 serisi anakart ile bunları yapabilirmiyim ?

Aldığınız gibi kullandınız mı yoksa herhangi bir müdahaleniz oldu mu BIOS vs bir yerden

A320 serisi anakart ile bunları yapabilirmiyim ?
CPB ayarını kapatmasam 85 derecelerde seyrediyor idi. Alakasız ve ani sıcaklık değişimleri gözlemliyordum. Saçma sapan verilen voltajdan kaynaklı olduğundan dolayı bu ayarı kapattım. Artık stress testinde 60 dereceyi geçmiyor.

Bende senin gibi tereddütteydim dedim en kötü bir soğutucu alırım extradan. Sonra taktım kullandım ve hiçbir BIOS değişikliği yapmadım. Stok soğutucu ile kullanıyorum. Boşta 35 40 derece yükte 65'i gördüm en fazla kasa soğutması önemli 12V dijital termometre bağladım kasa içine kasa içi 4 5 derece kasa önemli.

4250 MHz OC bosta;

Untitled.jpg

4250 MHz OC oyunda;

20200504153904_1.jpg

Not: Oyundaki butun ayarlar High.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00