AMD Ryzen 3600 voltajı düşürülmüyor

cre4tive

Kilopat
RAM
Kingston DDR4 Single 2x8
Ekran kartı
Amd Radeon RX 6600
Anakart
ASUS PRIME B450M-K II
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600
Öncelikle merhaba sorunun alt da görseldeki gibi voltaj değerim çok yüksek ve bu değeri düşüremiyorum bir türlü. Oyunlarda işlemcim 90 dereceye kadar yaklaşıyor ayrıca kule tipi işlemci soğutucum mevcut bu konu hakkında yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• voltajj.JPG
    80,4 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
bios ayalarında da aynı değerler mevcut buyurun buda cpu-z değerleri

Dosya Ekleri

• mmm.JPG
    46,2 KB · Görüntüleme: 51
Voltajı hatali gösteriyor muhtemelen. Alttaki 12V, 5V, 3.3V değerleri de çok fazla. BIOS altından bakın değerlere. Her yerde aynı gözüküyorsa, BIOS güncellemesi varsa yapın.
Alttaki değerleri bilmemde bu 3600 bazı işlemcileri 1.35-1.4V ile 4.2'de anca besliyor.
Ryzen Master üzerinden bakmayı dene.

O program hatalı gösterebiliyor. Zamanında bende yaşamıştım diye hatırlıyorum. HW monitör gibi uygulamalardan bak voltaj değerine.
hw monitör değerlerim pek anlamıyorum ama ben yardımcı olur musunuz ?

Dosya Ekleri

• hww.JPG
    98,7 KB · Görüntüleme: 52
Alttaki değerleri bilmemde bu 3600 bazı işlemcileri 1.35-1.4V ile 4.2'de anca besliyor.
Ryzen Master üzerinden bakmayı dene.

Gerçekten orada yazılan 2.7V'u verse kül olur o işlemci. Sensörler yanlış ölçüyor muhtemelen, aynısı alttaki değerler için de geçerli.

Vcore değeri çok yüksek. AI Suite programını silip BIOS sıfırlar mısın?

Yapıyorum hemen.

Gerçekten orada yazılan 2.7V'u verse kül olur o işlemci. Sensörler yanlış ölçüyor muhtemelen, aynısı alttaki değerler için de geçerli.

Yaptım ama değerleri hala aynı acaba anakart bozulmuş olabilir mi?

Anakart bozuk olabilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…