AMD Ryzen 4. nesil işlemciler X470 anakartlarda uyumlu olarak çalışır mı?

RedBull Rb9

Hectopat
Öncelikle herkese selamlar saygılar. Ben 2021 yılının yaz aylarına doğru anakart hariç birkaç bilgisayar parçamı değiştirmek istiyorum. Şu anda elimde Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming isimli bir anakart var. Ve Ryzen 4. nesil anakartlarını piyasaya sürdüğünde Ryzen 4. nesil bir işlemci X470 anakartlarda sorunsuz bir şekilde çalışır mı?

Seneye düşündüğüm sistem şu:
Ekran kartı: Gigabyte Aorus NVIDIA 2070 Super Xtreme
RAM: G.Skill Trident Z 4x8 32 GB 3200 MHz.
Eğer 4. nesil işlemciler X470 desteklemezse; AMD Ryzen 7 3800X ya da 3800XT.

Çıkınca görürüz ama desteklemezse 3700X daha iyi olur. 3800X ile 3800XT falan hatta tüm XT işlemciler gereksiz yere çıkmış manasız işlemciler. Normallerin ısıtılmış versiyonu diyebiliriz o yüzden 3700X al geç ama desteklerse tabii 3. nesil işlemci desteği falan kesilip 4. nesil desteği geliyor diyorlar 4700X ya da 4600 falan olabilir.

Ekran kartı şu anda elinizde mi? Değilse artık 2070 Super alınmaz neredeyse aynı fiyata 3070 geldi 2080 Ti'dan güçlü.

Hmm peki 3. nesil AMD Ryzen 7 3800X işlemcisini benim X470 anakartımda çalıştırdığımda X570'lerden geri kalır bir tarafı olur mu performans açısından?
Hayır. Şu anda elimde değil fakat ben Aorus sistem topladığım için Aorus'un RTX Xtreme serisini kullanmak istiyorum. Eğer Gigabyte 2000 serisi RTX ekran kartlarındaki gibi Xtreme serisi çıkarsa şu anki founders Edition fiyatından daha yüksek olabilme gibi bir ihtimali var mı?
Hmm bunu duymak beni rahatlattı açıkçası. Eğer uygun fiyatlı 3000 ila 4000 TL arasında 4. nesil bir Ryzen 7 X serisi bulabilirsem tabii ki alıp kullanacağım

Son düzenleme:

Tahminim RTX 3070 Aorus Xtreme'in fiyatı 6000 küsur olur.
Tanıtım vidyosu burda zaten bir sene sonra alacağım dediydiniz o döneme kadar daha bin tane model çıkar. Ekran kartı ve işlemciyi en son alın 16 GB VRAM'li RTX 3070'ler çıkacak deniliyor. Fiyat farkı ne kadar olur bilemem

Fakat Technopat'taki incilemeye baktığım zaman 700 Watt'lık bir PSU önerilmiş. Eğer seneye sistem toplayacak olursam ek bir PSU almak beni zorlayabilir bütçe açısından.

Fakat Technopat'taki incilemeye baktığım zaman 700 Watt'lık bir PSU önerilmiş. Eğer seneye sistem toplayacak olursam ek bir PSU almak beni zorlayabilir bütçe açısından.

3700X ile 2070 Super alıyorsun da PSU parasını mı dert ediyorsun? (Elinde PSU varsa başka) ama 2070 Super'in üç katı güçte benzer fiyata olan bir karttan bahsediyoruz. Hem zaten seneye 2070 Super kalmaz piyasada. Paranıza yazık edersiniz almışken 500TL PSU'da alın paranın hakkını versin. Diyorsanız benim elimde PSU var 2070 Super'in performansı da yeterli o zaman RTX 3060'ı bekleyin. 2070 Super ayarında 3500-4000 tl arası bir kart olur büyük ihtimalle. Ama sakın 2070 super almayın devri bitti o kartın.

Anladım. Fakat 3070 Ti chipsetleri Gigabyte, MSI, ASUS ROG gibi firmaların eline geçtiği zaman bir fiyat artışı söz konusu olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…