AMD Ryzen 4000 ne zaman çıkacak?

mehterann

Hectopat
Uzun süredir 17" ekran I7-9750H işlemcili 1660 Ti ekran kartlı laptop arıyorum. Aynı ürünler Amazon, Newegg gibi yurtdışı satış sitelerinde Türk lirası cinsinden aynı fiyatta, Türkiye'de ise fiyatlar dövizden bağımsız artıyor. AMD Ryzen 4000 işlemcili laptoplar tahminen ne zaman çıkar, çıkınca laptop fiyatları düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir 17" ekran I7-9750H işlemcili 1660 Ti ekran kartlı laptop arıyorum. Aynı ürünler Amazon, Newegg gibi yurtdışı satış sitelerinde Türk lirası cinsinden aynı fiyatta, Türkiye'de ise fiyatlar dövizden bağımsız artıyor. AMD Ryzen 4000 işlemcili laptoplar tahminen ne zaman çıkar, çıkınca laptop fiyatları düşer mi?
Asus CES 2020'de Ryzen 4000 mobil işlemcili laptoplarını tanıtmıştı yani laptolar CES'de çıktı zaten. Türkiyeye ne zaman gelir ve yaygınlaşır bilinmez ama 2020 içinde olacağı söyleniyor. Tahminen 2020 yılının ortalarına doğru birçok model ülkemize gelmis ve satışta olur diye düşünüyorum. Fiyat konusuna gelirsek bence düşmez ülkemizde dolar kurunun sürekli artmasından ve fırsatçı satıcılardan ötürü. Aceleniz yoksa bekleyip laptopları gördükten sonra karar verebilirsiniz.

Ben de kardeşim için laptop bakıyorum ve bu işlemcilerin çıkmasını bekliyorum. 4500U'yu gözüme kestirdim. Ancak resmi bir kaynaktan ne zaman çıkacağına dair bir açıklama gelmedi. Tahminen önümüzdeki birkaç ay içinde çıkar diye düşünüyorum.

17" ekran I7-9750H işlemcili 1660 Ti ekran kartlı olanlar 8000 TL'den başlıyor, umarım 4000 serisi kısa zamanda çıkarda alternatif olur.

5 ay çıkması 2 ay fiyatlarının biraz düşmesi, 7 ay demek. beklememek lazım demek ki.
Aslında hocam 1. ve 2. nesil işlemciler nisanın ortalarında çıkıyor fakat ülkemize gelmesi ayrı bir dert oluyor.Fiyatların düşeceğini zannetmiyorum.Piyasadaki Ryzen 5 3600 çıkalı ne kadar oldu hala 1300-1400 arasında geziyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı