AMD Ryzen 5 1440 ve RX 570'li Hazır Sistem

furkan.b

Hectopat
Yaklaşık 1 aydır yaptığım fiyat/performans ve piyasa araştırmaları sonucunda (dün açtığım konuda bana yardımcı olan arkadaşın da etkisi ile) bilgisayarın parçalarına sonunda karar verdim. Intel Core i5 7500 gibi bir işlemciye 922 TL vermektense muadili olan AMD Ryzen 5 1400'e (hatta çekirdek performansı ile daha performanslı bir işlemci) 770 TL vermek daha hesaplı ve mantıklı geldi. GTX1050Ti yerine de daha performanslı bir ekran kartını yani RX470'i almaya karar verdim. Dünkü konumdaki arkadaş bana RX570 önermişti o da cazip geldi fakat birkaç inceleme izledim, makale okudum ve yine buradan fikir almaya geldim.
Bu videodaki karşılaştırmaya göre RX570 ve RX470'in arasında ciddi bir performans farkı var mı yok mu emin olamadım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha sonra alacağım sistemin birebir aynısının testini buldum. Video kaydındayken ciddi bir FPS düşmesi söz konusu. Bu FPS düşmesine rağmen Normal-High ayarlarda popüler ve sistem isteyen oyunlarda 60-70 FPS aldığını görünce ikna oldum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Fakar daha sonra parçaları tek tek alıp montaj yapmaya cesaret edemedim. Zaten tek tek alsam bile 2800 TL civarı bir ücret olacaktı. Daha sonra yine sinerji'den hazır sistem olarak topladığım sistemi gördüm. Yaklaşık 70-80 TL fazla fakat gönül rahatlığıyla alabileceğim montajlı, kurulumlu ve test edilmiş olarak aynı sistemi almaya karar verdim: Sinerji DCA570 (Asus) Ryzen 1400 8GB 1TB RX570
Şimdi birkaç sorum kaldı kafamı karıştıran. Bu RX470 ve RX570'in performansları birbirine yakın fakat 570 daha yeni bir kart olduğu için 570 alırsam uzun vadeli bir yatırım yapmış olur muyum?

i5 7500 ve Ryzen 5 1400'ün arasındaki 150 TL'lik fark ve Ryzen'in çekirdek performansının daha iyi olması beni Ryzen 5 1400'ü almamı sağlayan etkenler olacak. Sizce bu mantıklı bir karar olur mu?

Son sorum da yine aynı sistemde ekran kartının ASUS olması mı daha iyi MSI olması mı? Çünkü ASUS, MSI'dan 90 TL pahalı. Aralarındaki fark fanları mı? MSI tek fanlıydı yanlış bilmiyorsam.

Şimdiden yardımcı olan,olmayan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. ve 2. soruların cevabı evet.
Son soruda ise: Firmaların aynı kartta sadece soğutma ve saat hızı farklılıkları oluyor. Gönül rahatlığıyla ikisi de alınabilir.

Kardeşim rx 5 serisi polarisin devami o yüzden geleceğe yatırım olmaz ama rx 470 alınca eskiyeceği için rx 570 almanı tavsiye ederim

5 in tek iyi özelliği daha rahat sync lenebilmesi. Eğer sync yapmacaksan 470 almalısın.

Osman Çakmak lütfen cümleleri düzenleyip, tek bir mesaj halinde gönder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…