AMD Ryzen 5 1600X vs i5 8400 Sistem Toplama

SPOKoner

Hectopat
Arkadaşlar elimde GTX 1050 2 GB ve 8 GB G.Skill 2133 MHz RAM mevcut. Sizce aşağıdakilerden hangisini tercih etmeliyim? İleride ekran kartını, GTX 1060 6 GB modeli ile değiştireceğim.

Intel:
AMD:

Artı ve eksi yönleriyle, fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amd ile en düşük B350 chipsetli anakart almanızı tavsiye ederim overclock açısından. Ben AMD'yi seçerdim ama Intel oyunlarda daha başarılı.

Ryzen 1600x stok fansiz gelir fan almanizda gerekecektir. Bu da ayrica masraf demektir. Ryzen 2600 yada 2600x lere bakabilirsiniz. B350 4 bellek slotlu anakart tercih etmeye calisin. Bellek mhz degeri ne kadar yuksek olursa o kadar iyi olur ve mumkun oldugunca cift bellek sever Ryzen.
Bu arada hep unutuyorum hatirlatmayi, B350 anakart ve Ryzen 2. Nesil islemcili ( Ryzen 2xxx seklinde ) toplanacak sistemler de anakarta bios update yapilmasi gerekecektir. Anakartin alinacagi firmaya bu hizmeti verip vermedigi mutlaka sorulmali.
Bu arada hep unutuyorum hatirlatmayi, B350 anakart ve Ryzen 2. Nesil islemcili ( Ryzen 2xxx seklinde ) toplanacak sistemler de anakarta bios update yapilmasi gerekecektir. Anakartin alinacagi firmaya bu hizmeti verip vermedigi mutlaka sorulmali.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…