AMD Ryzen 5 2600 overclock önerisi

LuisB4y

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ötüken
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf GTX 1650/Ryzen 5 2600/Msi B450 M A PRO-MAX/XPG GAMMİX D30 8x2
Meslek
Öğrenci
Merhaba işlemcimin performansını arttırmak istiyorum. Ne önerirsiniz neler yapayım. Onun haricinde genel olarak önerebileceğiniz bir şey var mı? BIOS tan vs.

Kullandığınız ekran kartını, monitör çözünürlüğünü, anakartınızı ve soğutucunuzu söyler misiniz?
Anakartın nedir? Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Aynıysa OC dosyamı paylaşırım.
Amd ryzen 5 2600 stok soğutucu. Msi B450M a Pro Max anakart. Asus tuf gtx 1650 ekran kartı. Şuan ekran kartıma overclock deniyordum bende .

Amd ryzen 5 2600 stok soğutucu. Msi B450M a Pro Max anakart. Asus tuf gtx 1650 ekran kartı. Şuan ekran kartıma overclock deniyordum bende .

Ekran kartına OC deneme oyunlarda çok bi artısı olmaz. İşlemciye gelirsek o işlemci 4.1'de bile çok stabil değil, 4 gayet yeterli aklında olsun, ben de kullandım zamanında.

Aklıma Ryzen Master programı ile yapılabileceği geliyor. Tüm çekirdeklerin tek tek performans testini ve sistemin de sıcaklık değerlerini ölçerek en yüksek performansı alabileceğiniz şekilde ayarlıyor. 5600x için kullanıyorum ama sizin işlemcinizde o program kullanılıyor mu bilmiyorum.

Evet bende onu kullanıyorum.

Hocam onu nereden başlatıyoruz.

Hocam anakart da aynı işlemci de aynı OC dosyası sisteme özelmiş sanırım, şimdi farkettim. Benim ayarları paylaşıyorum.

CPU Ratio41.25
FCH Base Clock101.3750
Game BoostKesinlikle Disabled
CPU Core Voltage1.3V

Aklıma Ryzen Master programı ile yapılabileceği geliyor.
Onu da denemiştim zamanında, ama stabil bir şey yaratamadım hocam.

Anakarttan mı yapılıyor bu hocam. Birde Game Boost neden Disabled merak ettim.

Anakarttan mı yapılıyor bu hocam. Birde Game Boost neden Disabled merak ettim.
Evet, anakarttan yapılıyor. Dediğim bir şey gözükmüyorsa OC sekmesinin başında OC mode'u normal'den expert'e alın.

Ben bu ayarlarla 4.18 GHz alıyorum, ama bendeki fanlar traktör gibi çalışıyor. Stok fan için oynama yapman gerekebilir.

Game mode'u disabled yapıyoruz, çünkü bunu kendisi istiyor. Eğer aktifleştirirseniz hem stabil çalışmıyor hem de sizin ayarlarınızı pırtıklıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…