AMD Ryzen 5 2600 sistem bir anda donuyor

Yusuf H.

Hectopat
Yer
Kayseri Melikgazi
Daha fazla  
Merhabalar bilgisayarımı 1.5 sene önce topladım. Son 3 aydır sorun yaşıyorum. HDMI to VGA adaptörüm bozuluyordu ve sürekli bilgisayarın monitörü gidiyordu. Onu tamir ettim bazen klavyem gitmeye başladı. Sonra Wi-Fi adaptörü bazen gitmeye başladı. Sonra mouse bazen gitmeye başladı. Az önce ve daha önce 2 defa bilgisayarım dondu ve sesler tekrar etmeye başladı. Mesela "merhaba" sesi yerine "memememe" gibi ses gelmeye başladı reset atınca düzeldi. Elektronikle çok fazla uğraşıyorum kasanın içine iletken bir parça düşmüş olabilir içine baktım görünürde bir sorun yoktu.

PSU: Corsair 650W.
CPU: AMD Ryzen 5 2600.
GPU: MSI RX570.
RAM: Corsair 8 GB.
MB: Gigabyte B450 Aorus m.

Resetten sonra BIOS kısmına girdiğimde CPU: 46C kasa: 44C mosfetler: 51C derecelerde.
Sürücülerim, BIOS, Windows hepsi güncel.

Windows'un görev yöneticisine bak RAM kullanımına, harddisk kullanımına. İşlemler sekmesinde programların kullanım yüzdelerine bak, anormal derecede kullanan işlemciyi veya belleği program var mı?

En son çare bir format at bilgisayara, Windows orijinal değilse Key al internetten orijinal yap. Korsan Windows kullanıyorsan da yapabilir belki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…