AMD Ryzen 5 2600 stok hızda 1.520 Core voltage

Baran Bulut

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayara 2 gün önce temiz bir şekilde sistem kurulumu yaptım. Bugün yeni aldığım soğutucunun inceleme videosunu çekmek için stok soğutucu ile sıcaklık farkını karşılaştırayım derken CPU-Z uygulamasını açtım ve CPU Core voltage 1.52 olduğunu gördüm, aynı zamanda 1 Core 1 thread gözüküyor. Voltajın Stok hızda böyle olması normal mi? Benim bildiğim 1.22 civarlarında seyretmesi gerekiyor, Core-thread mevzusunu da hiç anlamadım. Bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bazı rehberler mevcut google üzerinden araştırırsanız Technopat sosyalde paylaşılan konuları bile bulabilirsiniz. Ben 3.97 GHz'de +0.192 VCORE ile kullanıyorum, 4 GHz yemiyor. Anakartımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Aynı anakartı bende kullanıyorum overlock yapılmıyor desem yeridir 3 gündür uğraşıyorum. 1600 AF işlemciye 3.9 GHz 1.42 voltaj yetmiyor anakarttan başka problem aklıma gelmiyor.

Aynı anakartı bende kullanıyorum overlock yapılmıyor desem yeridir 3 gündür uğraşıyorum. 1600 AF işlemciye 3.9 GHz 1.42 voltaj yetmiyor anakarttan başka problem aklıma gelmiyor.
Sormayın hocam. Yakın zamanda gaming serisi ve mosfet soğutması iyi bir anakarta geçmeyi düşünüyorum. Tabi bunu yaparken imkanlar el verirse 3700X de alacağım.

Pişman oldum 3 gün oldu işte alalı dediğin gibi anakartı değiştireceğim imkanım olduğunda şu an bakmadım araştırmadım ama Gigabyte B450M S2H gerçekten tavsiye etmiyorum bunu okuyanlara arayüzü de çok kötü imkanları da sınırlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…