Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ana sistem parçalarım şu şekilde;
AMD Ryzen 5 2600.
ASRock B450M anakart.
Adata 3000 MHz 2x8 16 GB RAM.
Galax GTX 1060 Exoc 6 GB ekran kartı.
Dark N10 Pro 3 fanlı kasa.
Dark 500W +80 Bronze PSU.
Sistemde 1 kere sadece işlemci macunu değiştim. Oda HY10 denen bir macundu kafeden almıştım temizlik yaparken işlemciyi söktüğüm için.
Onun dışında diğer parçalara daha elimi sürmedim. Sadece dıştan bezle ne kadar temizlenirse o kadar. Isı değerleri sizce nasıl?
Bir şey dikkatimi çekti test sırasında. İşlemci ne olursa olsun tam yük altında 3.60 GHz geçmiyor.
BIOS güncel. Core performance açık ve voltaj ayarları oto da. Güç seçeneklerim de nihai performans da. Ben bir anlam veremedim nedense.
Manuel 3800'e çekip voltajı da 1.13750 yapıyorum, açılmıyor PC. 1.14000 denedim yok yine yemedi. Core performance kapatıyorum açıyorum deniyorum olmuyor.
Recep abinin Ryzen işlemciler de sıcaklık düşürme videosunu izledim yok. Yani onun videosun da voltaj 1.3000 olarak gözüküyor sadece. Ama benim anakart da manuele aldım mı işlemci GHz'ni de elle ayarlamak gerekiyor ve voltaj değeri bende 1.13750 olarak gözüküyor yani.
Bir diğer sorum ise AIDA64 testi bittikten hemen sonra seçeneklerden stres CPU'yu da seçtim. İşlemci GHz'im nedense 3.20'lere düşüyor ve tam %100 kullanmıyor. Bu ne demek oluyor? Normal mi, anormal bir durum mu var ortada. Açıklayabilirseniz tüm soruları sevinirim. İyi forumlar.