AMD Ryzen 5 2600 ve RX 580 sisteme 8 GB RAM alınır mı?

Hocam siz yanlış anlıyorsunuz. Çalışma ihtimali yok demiyorum. Düşük de olsa çalışmama ihtimali var diyorum. Bütün her şeyi aynı olan iki bilgisayara da iki farklı RAM takarsanız çalışıp çalışmama ihtimali var. Sosyal bunlarla dolu zaten. İnternette testleri var. Varılan sonuç, değerler yaklaştıkça uyumlu olma ihtimali artıyor. Aynı iki işlemci bile farklı performans veriyor. Anakartımın M.2 slotu var ama anakart M.2 SSD'yi görmedi konularımdan bakabilirsiniz. Bu tip konularda kesin ibaresi kullanamazsınız.

M2 Slotunun yapısı önemli. Hatta benim M2 Slotuma vida ile oturtulan hiçbir ssd çalışmıyor vidasız takınca çalışıyordu. Fakat ramde konu farklı. O ufak çalışmama sorunu manuel elle ayarlayınca sorun olmaktan çıkıyor. Belki 20 defa ''En kötü manuel olarak ayarlanıp çalışır'' dedim fakat görmediniz sanırım. Eğer iki ramden en az birinin XMP'si yoksa ve yan yana takılınca açılmıyorsa yapılacak olay şu:

Yüksek MHZli ram takılır.
Biosa girilir.
XMP kapatılır.
Mhz manuel olarak 2. rame göre ayarlanır(2. ram 2400 ise 2400e mesela).
Kaydedilip biostan çıkılır ve sistem kapatılır.
2. Ram takılır.
Sorunsuzca kullanılır.

Hocam madem bütün RAM'ler uyumlu. Neden anakart sayfalarında uyumlu test edilmiş RAM'ler diye bir kısım var? Bazı durumlarda BIOS'a bile giremezsiniz, birlikte takınca açılmaz tek takınca açılır...

Hocam madem bütün RAM'ler uyumlu. Neden anakart sayfalarında uyumlu test edilmiş RAM'ler diye bir kısım var?
Dediğiniz şey çok alakasız. Eğer Ram'in çipi o anakartın destek listesinde yer almıyorsa(ki DDR4te artık böyle birşey yok her ram her anakarta uyumlu çalışıyor) sistemde tek o ram takılı olsa bile ekran gelmez. Ram uyumluluğu olayı bundan ibaret konuyla alakasız yani.

Hocam madem bütün RAM'ler uyumlu. Neden anakart sayfalarında uyumlu test edilmiş RAM'ler diye bir kısım var? Bazı durumlarda BIOS'a bile giremezsiniz, birlikte takınca açılmaz tek takınca açılır...
Eğer alınacak ramin çipi anakartla uyumlu değilse tek takınca açılmaz. Fakat birlikte takınca açılmama olayının bununla alakası yok dediğim gibi. Takılan 2 ramden en az birinde XMP yoksa XMP olmayan ram XMP olan rame göre kendini ayarlayamaz. Dolayısıyla açılmama sorunu bundan oluşur. Fakat manuel yapılınca sorunsuz kullanılır.

Peki hocam umarım dediğiniz gibidir. İnsanlar uyum sorunu yaşamaz. İyi akşamlar.

hocam sizi burada bulduğuma sevindim sanırım diğer forum sitesinde bi sıkıntı olmuş. mümkünse bana instagramdan yazabilir misiniz ? @muhammederhantas

hocam sizi burada bulduğuma sevindim sanırım diğer forum sitesinde bi sıkıntı olmuş. mümkünse bana instagramdan yazabilir misiniz ? @muhammederhantas
Whoisorhan Instagramım. Diğer sitede ban yedim 1 hafta evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…