AMD Ryzen 5 2600X ani ısınıp soğuma sorunu

Sezer Çelebii

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler dilerim sistemimi 1 ay önce İtopya'dan satın aldım. Oyun tarafında gayet stabil olarak istediğim oyunları oynayabiliyorum ama tek garip olan Ryzen 5 2600X ani ısınmalar ve ani ısı düşüşleri yaşıyor, MSI Afterburner'dan da takip ediyorum.

Görüldüğü üzere dalgalanmalar çok oluyor ve ani ısı yükseldiği zamanda CPU fanı hızlı dönmeye başlıyıp işlemci soğuyunca normale dönüyor bu normal midir yoksa bir ayarı yanlış falan mı yaptım okuduğunuz için teşekkür ederim.

CPU-Z'de de bu şekilde gözüküyor şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet öyle ne yazık ki. Aynı işlemciyi kullanıyorum otomatik O.C yani stock ayarlarda öyle. Voltaj dalgalanması çok fazla olduğu için sıcaklıklarda dalgalanıyor. Bunun içi CPB yani core performance boost kapatabilirsin veya Asus optimal açabilirsin. Ama bu ayarların sana performans kaybettireceğini belirtmek isterim.
Ya da kendin sabit bir hıza O.C yap. Ama yine voltajı fazla verirsen ısınır işlemci.

Evet işlemci 3.6 ghz cpu z de 4.1 ghz de çalışırken tanık oldum ne yapmalıyım peki bir sorun çıkar mı ileride işlemci tarafında yoksa normal bir olay mı 2600x için
Attığın ekran kartı görüntüsü, işlemcideki ani sıçramalar CPB yüzüne, oyunda 75 üstü çıkmıyorsa takma kafana.
75 üzerine çıkmıyor ama usta cpb ne demek anlamadım mazur gör

Evet işlemci 3.6 ghz cpu z de 4.1 ghz de çalışırken tanık oldum ne yapmalıyım peki bir sorun çıkar mı ileride işlemci tarafında yoksa normal bir olay mı 2600x için
Hayır sorun çıkarmaz. Sorun çıkarıcak olsa stock hali böyle olmaz. Eğer oyundayken 80° lere gelmiyorsa sıkıntı olmaz.
Zaten ısındığında voltaji düşürüyor yani hızı da düşüyor.

yok 70 in üzerine çıktığını görmedim kasanın hava akışı gayet yüksek ilk başta farketmemiştim kasa ara sıra sesli çalışıp tekrar normale dönüyordu bi bakayım dedim böyle görünce bi sıkıntı var zannettim

Sıkıntı yok Ryzen'in çalışma şekli böyle. Belki bir güncelleme gelebilir bununla ilgili ama şuan ufukta yok. Sıcaklık değeri önemli olan. 80 dereceye kadar kabul. 81 olmasın.

Sıkıntı yok Ryzen'in çalışma şekli böyle. Belki bir güncelleme gelebilir bununla ilgili ama şuan ufukta yok. Sıcaklık değeri önemli olan. 80 dereceye kadar kabul. 81 olmasın.
İçim rahatladı çok teşekkür ederim birde şey sormak istiyorum ekran kartı driveri dışında bir driver yüklemedim yüklemem gereken bişeyler var mı acaba?

Aslına bakarsan stock soğutucuyla stress testi yaparsan 80° nin üstüne çıkıyor. Kendini frenlese çıkmaz ama 4.1Ghz'e çekiyor direkt kendini...
Oyunda max 67° yi gördüm ama stress testinde 85° yi bile gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…