AMD Ryzen 5 2600X +RX570 Kasma Sorunu

Enes Aydın HD

Decapat
Merhabalar arkadaşlar bilgisayarımı alalı 3 ay oldu ve CS:GO ETS 2, GTA V oyunlarında 200-250 FPS alıyorum ama oyun takılıyor 3 gün önce böyle bir şey yoktu oyunum çok akıcıycı şimdi ise FPS 200-250 ama 15 FPS ile oynauyorum sanki çok kasıyor.

Sistem özelliklerim.
  • -AMD Ryzen 5 2600X.
  • -RX570 Armor 4 GB 256 Bit.
  • -ASUS Prime B450 M-K.
  • -240 GB Hyper X SSD.
  • -500 GB HDD.
  • -8 GB 3000MHz C16 RAM ballistix marka.
  • -Kasa =Xigmatek Venom X.
  • -1.monitör Samsung 27 inç 72 Hz 4MS.
  • -2.monitör 18,5 inç 60 Hz.

Not: Oyunlar kasma başladığı zaman ekran kartına güncelleme gelmişti.

Ekran kartını güncelledim ama sorun hala devam ediyor.

En çok korktuğum şey ise Forza Horizon 4 de ve bunu gibi yüksek oyunlarda Ultra grafiklerde oynuyordum ve ekran kartı kullanımı %100'den aşağı inmiyordu acaba ekran kartı çok fazla mı yoruldu? Ama 3 ay önce topladığım sistem bu kadar çabuk kasmaya başlaması beni şaşırttı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz büyük ihtimal yetersiz bellek kullanımı. 8 GB RAM takviyesi oyun sırasındaki takılmaları azaltacaktır. Kasma hissini bu yüzden yaşıyor olabilirsiniz. Onun dışında oyun sırasında ekran kartınızın sıcaklığına göz atıp kullanım değerinin anlık düşmediğinden emin olun. Stabil bir şekilde %99 yada %100 çalışıyorsa sorun yoktur. Bazen bu kullanım anlık düşüşler yaşadığı zaman takılmalar meydana gelebilir. Tahminimce sorunun RAM.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı