mehpal0
Femtopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar forumda yeniyim yazım yanlışı vb. yaparsam şimdiden özür dilerim. Benim kullandığım sistemde overclock nasıl yapılır bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Nedeni APU işlemcilerde MSI Afterburner gibi programlar ile Ryzen 5 3400G OC menüsü gözükmüyor, gözükse de değiştirmeye izin vermiyor. Oyunlar sırasında yaptığım ölçümde GPU %100 kullanımda CPU ise maksimum %75 sıcaklık ise 45 C geçmiyor sistem özellikleri ve dediğim değerlerin ekran görüntüleri aşağıda yer alıyor. Bunlara bakarak bana bir tavsiyede bulunursanız çok sevinirim. Bu arada zaten ben GPU OC yapmak istiyorum. Nedeni benim anladığım kadarıyla darboğaz yapıyor. En düşük ayarlarda oyunlarda 45 ile 30 FPS arası değişiyor R6S GTA V gibi oyunlar.
Anakart: ASUS Prime B450m-A CSM Aura Sync RGB başlık, DDR4 4400MHz, M.2, HDMI 2.0b, SATA 6Gbps ve USB 3.1 gen 2 destekli AMD AM4 mATX anakart.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G stok soğutucu. ASUS'un al suit 3 programı ile oto. OC yapınca voltajı gereksiz derecede fazla verip çok ısıtıyor. Sistem oyunlarda shutdown çekiyor ve sistem ağırlaşıyor. O yüzden BIOS'dan OC kaldırdım.
RAM: Corsair DDR 4 1x16 GB 3600 MHz Vengeance LPX. BIOS'u 2409 sürümüne güncelleyip D.O.C.P alınca 3400 alıyor. ben elle 3600 seçtim.
SSD: WD Blue SN550 NVMe SSD 2400 okuma yazma 500 GB.
Resimler:
MSI Afterburner'ı ayarlayıp onayladığımda geri eski haline getiriyor.
Bu sistemin webde dolaşırken aldığım değerler.
Mavi işaretlediğim yer normalde APU GFX clock 1600 Memory clock 1800 forumda GFX clock 50 artırıp Memory clock 100 arttırmak gerektiğini yazmışlar bende zaten diğer değerler le oynayamadığım için bunu yaptım apply test dediğim zaman sistem kapanıyor açılmıyordu RAM'leri 2666 MHz çekiyordu BIOS'da F5 yapınca açtım ve değerler değişmemiş gözüküyor yani O.C başarılı gözüküyor ama AMD software de saat hızı 1400 geçmiyor anlamadım bayağı karman çorman oldu kusura bakmayın son olarak sistem durumunu özetleyecek olursam GFX clock 200 MHz arttı Memory clock 400 MHz arttı RAM'ler D.O.C.P de 3600 MHz sıcaklık 45 C🌡 geçmiyor. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Anakart: ASUS Prime B450m-A CSM Aura Sync RGB başlık, DDR4 4400MHz, M.2, HDMI 2.0b, SATA 6Gbps ve USB 3.1 gen 2 destekli AMD AM4 mATX anakart.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G stok soğutucu. ASUS'un al suit 3 programı ile oto. OC yapınca voltajı gereksiz derecede fazla verip çok ısıtıyor. Sistem oyunlarda shutdown çekiyor ve sistem ağırlaşıyor. O yüzden BIOS'dan OC kaldırdım.
RAM: Corsair DDR 4 1x16 GB 3600 MHz Vengeance LPX. BIOS'u 2409 sürümüne güncelleyip D.O.C.P alınca 3400 alıyor. ben elle 3600 seçtim.
SSD: WD Blue SN550 NVMe SSD 2400 okuma yazma 500 GB.
Resimler:
MSI Afterburner'ı ayarlayıp onayladığımda geri eski haline getiriyor.
Bu sistemin webde dolaşırken aldığım değerler.
Mavi işaretlediğim yer normalde APU GFX clock 1600 Memory clock 1800 forumda GFX clock 50 artırıp Memory clock 100 arttırmak gerektiğini yazmışlar bende zaten diğer değerler le oynayamadığım için bunu yaptım apply test dediğim zaman sistem kapanıyor açılmıyordu RAM'leri 2666 MHz çekiyordu BIOS'da F5 yapınca açtım ve değerler değişmemiş gözüküyor yani O.C başarılı gözüküyor ama AMD software de saat hızı 1400 geçmiyor anlamadım bayağı karman çorman oldu kusura bakmayın son olarak sistem durumunu özetleyecek olursam GFX clock 200 MHz arttı Memory clock 400 MHz arttı RAM'ler D.O.C.P de 3600 MHz sıcaklık 45 C🌡 geçmiyor. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: