AMD Ryzen 5 3500X anakart ve RAM tavsiyesi

Gheky

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, AMD 5500XT ekran kartına sahibim, bazı oyunlarda darboğaz yaşadığım için anakartımı, işlemcimi ve RAM'imi yenilemek istiyorum.
3500X temelli bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat kafama takılan 2 sorun var.
*Birinci sorun, Ryzen uyumluluğu olan bir RAM diğer RAM'lere nazaran AMD mimarili bilgisayarlarda daha performanslı mı çalışır? Diğer RAM'lere nazaran artıları nelerdir? Ryzen uyumluluğu olan RAM AMD mimarili bir sistem için gerekli midir?
*Gigabyte B450M S2H modelini mi almalıyım yoksa Gigabyte B450M H modelini mi almalıyım?
Bu parçaları almayı düşünüyorum, 2500TL bandında önerilerinizi bekliyorum.

dasdas.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Oldukça uygun bileşenler seçmişsiniz tebrik ederim. Sorularınıza gelince, Ryzen uyumlu RAM isimlendirmesi pazarlama stratejisi olarak kullanılmaktadır. Aradığınız özelliklere uygun olan en ucuz RAM'i alabilirsiniz. Ryzen uyumlu etiketine ekstra para vermenize gerek yok. Aynı özelliklerde en ucuz bu RAM'i bulabildim. Anakartla ilgili olarak da 1 ve 2 olmak üzere iki konuya da bakınca S2H daha ideal gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Oldukça uygun bileşenler seçmişsiniz tebrik ederim. Sorularınıza gelince, Ryzen uyumlu RAM isimlendirmesi pazarlama stratejisi olarak kullanılmaktadır. Aradığınız özelliklere uygun olan en ucuz RAM'i alabilirsiniz. Ryzen uyumlu etiketine ekstra para vermenize gerek yok. Aynı özelliklerde en ucuz bu RAM'i bulabildim
Merhaba, mesajınız için teşekkür ederim. O zaman daha uygun, 3200mhz frekans değerleri olan ramlere yönelmek daha iyi olacak gibi gözüküyor. Çünkü FlareX modeli estetik açıdan gerçekten kötü duruyor.😅 Gigabyte b450m h modelli anakart 3600mhz ve aynı fiyat. Sizce 3600mhz anakart alıp, 3600 mhz ramli bir sistem kurmak daha mı iyi olur?

Merhaba, mesajınız için teşekkür ederim. O zaman daha uygun, 3200mhz frekans değerleri olan ramlere yönelmek daha iyi olacak gibi gözüküyor. Çünkü FlareX modeli estetik açıdan gerçekten kötü duruyor.😅 Gigabyte b450m h modelli anakart 3600mhz ve aynı fiyat. Sizce 3600mhz anakart alıp, 3600 mhz ramli bir sistem kurmak daha mı iyi olur?
Bütçe dostu olmasını da göz önünde bulundurursak; 3200 MHz'den 3600 MHz'e geçmek, aradaki fiyat farkına değecek kadar performans artışı sunmayacaktır. İndirimli bir 3600 MHz bellek bulabilirseniz onu tercih edebilirsiniz. Günümüz fiyatıyla en uygun 3600 MHz bellek, az önce önerdiğimden 70TL daha pahalı. Bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. Oyunlarda ne kadar fark yaratacağını gösteren birçok video mevcut, bakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bütçe dostu olmasını da göz önünde bulundurursak; 3200 MHz'den 3600 MHz'e geçmek, aradaki fiyat farkına değecek kadar performans artışı sunmayacaktır. İndirimli bir 3600 MHz bulabilirsek onu tercih edebilirsiniz. Eğer bulursam buraya ekleyeceğim.
G.skill Ripjaws 8gb 3600mhz tek modül 300 TL'ye bulmuştum. Aynı modelin kit olarak satılanı enteresan bir biçimde daha pahalı. Olmadı bu tek modülden 2 adet alıp, dual yapacağım. Üstte atmış olduğum 3200mhz RAMler ile bu RAMler arasında sadece 40TL fiyat farkı var. Bu da verilebilir bir ücret. Anakartın ücreti de aynı zaten. Tek sıkıntı acaba anakart iyimidir diye düşünüyorum. Yoksa fazla mhz değerinde olan bir anakartı neden 3200mhz değerinde bir anakart ile yanı fiyata satsınlar ki?

Edit: eğer 3600mhz değerli bir sistem toplarsam en son bu şekilde olacak.
sistem.png

Son düzenleme:
G.skill Ripjaws 8gb 3600mhz tek modül 300 TL'ye bulmuştum. Aynı modelin kit olarak satılanı enteresan bir biçimde daha pahalı. Olmadı bu tek modülden 2 adet alıp, dual yapacağım. Üstte atmış olduğum 3200mhz RAMler ile bu RAMler arasında sadece 40TL fiyat farkı var. Bu da verilebilir bir ücret. Anakartın ücreti de aynı zaten. Tek sıkıntı acaba anakart iyimidir diye düşünüyorum. Yoksa fazla mhz değerinde olan bir anakartı neden 3200mhz değerinde bir anakart ile yanı fiyata satsınlar ki?

Edit: eğer 3600mhz değerli bir sistem toplarsam en son bu şekilde olacak.
Eki Görüntüle 667556
B450M S2H'nin 3600MHz olan modeli: GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart | ITOPYA
Edit: diğer konuda S2H'nin mosfet soğutmasının daha iyi olduğunu söylemişlerdi. Linkteki ürün kaliteli olan S2H, 3600MHz O.C destekliyor ve 20TL daha ucuz.

Son düzenleme:
B450M S2H'nin 3600MHz olan modeli: GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart | ITOPYA
Edit: diğer konuda S2H'nin mosfet soğutmasının daha iyi olduğunu söylemişlerdi. Linkteki ürün kaliteli olan S2H, 3600MHz O.C destekliyor ve 20TL daha ucuz.
Çok teşekkür ederim, en azından hem 3600mhz olan modelini, hem de s2h modelini almış olacağım. Beni bu çelişkiden kurtardığınız için tekrardan teşekkür ederim, iyi günler. 😄

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı