AMD Ryzen 5 3600 ısınıyor

Ben macun temizliği yaptığımda işlemciye az macun uygulamışım onu gördüm. Bu sefer biraz cömert davrandım, bilgisayarım daha soğuk çalışıyor. Bu mercimek tanesi kadar sıkın diyenleri dinlemeyin. Ceviz kadar da değil ama büyükçe bir nohut, fındık kadar sıkılmalı bence.

İşlemciye yedireceksin zaten ekran kartının işlemcisine sadece nokta kadar koyacaksın yoksa Chipset'ler GG

İşlemciye yedireceksin zaten ekran kartının işlemcisine sadece nokta kadar koyacaksın yoksa Chipset'ler GG
Evet bu şekilde yapınca aşırı fark oluştu. Stok soğutucunun fanlarını söküp ordaki öbekleşmiş tozları silmemin de faydası vardır ama macun da fark yarattı bence.

Stok soğutucu yetersiz o işlemci için 4-5 bakır borulu bir hava soğutma işinizi görecektir.
çözdüm bios tan cpu ayarlarından core boost performance yi ve precision boost overdrive özelliklerini kapatıyoruz suan yük altında 70 dreceyi geçmiyor

Çözdüm BIOS'tan CPU ayarlarından Core Boost performance yi ve Precision Boost OverDrive özelliklerini kapatıyoruz şu an yük altında 70 dreceyi geçmiyor.

O çözüm kısmen siz performans ayarlarını kapattınız işlemcinin frekansı düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…