AMD Ryzen 5 3600 mü yoksa 3600X mi?

TodesBlume

Hectopat
Merhaba.

Geçtiğimiz haftalarda bilgisayara ayran döktüm ve bilgisayar neredeyse 3 haftadır tamirde bir türlü problemi çözemedik. Ekran kartı RAM'ler güç kaynağı tamamen sağlam bunlar denendi, anakarttan pronlem olduğunu düşündük sürekli olarak VGA arıza ışığı yakıyordu bu yüzden aynı anakarttan 2.el satın aldım. Şimdi boot hariç bütün arıza ışıklarını yakıyor sıeayla ve bizde işlemciden şüpheleniyoruz fakat etrafta deneyecek bir işlemci bulamadık. Kullandığım işlemci AMD Ryzen 5 2600X di şimdi hazır alıyorum daha üstünü alayım dedim. Sizce 3600 mü alayım yoksa 3600X mi alayım. 2. el alacağım ve bütçem bunlara yetiyor. Ekran kartım Zotac Gaming 2060 Super, anakartım Aorus B450M, 8x8 Corsair 3200MHz RAM. Oyun oynamak için kullanıyorum ve aldığım işlemciyle birlikte 300 lira civarı bir soğutucu alıp o.c yapsam da nasıl olur? Önerilerinizi sebepleriyle birlikte yazarsanız mutlu olurum.

3600 + FAN.

0.2 GHz fark için fiyat farkına değmez, 3600'ün stok soğutucusu biraz yetersiz yanın da soğutucu alın.

3600X kronik sorunlu değil miydi? 104 dereceye falan çıkıyordu stok fan ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…