AMD Ryzen 5 3600 aldım arkadaşlar, alalı iki gün oldu. Sabah aklıma esti bir sıcaklık derecesine bakayım dedim. Core temp programından bir baktım 85°c 90°c arası gösteriyordu, bayağı korkuttu beni. BIOS girdim hemen oradan bakmak istedim orada 80°c gösteriyordu, yavaş yavaş 60°c kadar geriledi, sıvı soğutma kullanıyorum. Bu sıcaklık değerleri bana çok yüksek geldi, bu normal mi?
normal degil heleki sıvı sogutmada ilk öncelikle sıvı sogutmanı kontrol etmeni tavsiye ederim ve kaliteli bir termal macun kullanmanı tavsiye ederim ( sıvı sogutmada normal şartlarda 50-60 ı geçmemesi gerekirdi performans halinde iken )
normal degil heleki sıvı sogutmada ilk öncelikle sıvı sogutmanı kontrol etmeni tavsiye ederim ve kaliteli bir termal macun kullanmanı tavsiye ederim ( sıvı sogutmada normal şartlarda 50-60 ı geçmemesi gerekirdi performans halinde iken )
Sıvı soğutma mı nasıl kontrol ede bilirim? ADM Ryzen 5 1600x vardı, 3600 almadan önce gene, aynı sıvı soğutmayı kullanıyordum. 40 dereceyi geçmiyordu,3600 aldığım için paraya kıyıp Cooler Master termal macununu aldım.
dedigim gibi 80 dereceler normal degil bir sesini dinle elinle boruları tut sıvı akışını hissedebilirsin bir bak çalışıyormu çünki 80 derece hiç normal degil ve kapanması gerek bilgisayarın o dereceyi biraz geçtiginde
dedigim gibi 80 dereceler normal degil bir sesini dinle elinle boruları tut sıvı akışını hissedebilirsin bir bak çalışıyormu çünki 80 derece hiç normal degil ve kapanması gerek bilgisayarın o dereceyi biraz geçtiginde
Dediğiniz gibi baktım sıvı akışı var fan saten çalışıyor sesini bile rahat duyuyorum, anlamadım vallahi önere bileceğiniz Cpu sıcaklığına baka bileceğim bir program var mı?
Ben stock soğutucu ile kullanıyorum. Oyunlarda 70 falan oluyor maksimum onun üstünü daha görmedim ki senin sıvı soğtucuyla maksimum 62-65 falan görmen lazım sanırım