Efe YİĞİT 632
Centipat
Bana göre bütçe sıkıntılıysa 240/480 gb bir ssd 1tb hdd alana kadar gayet yeterli olacaktır önce ssd sonra hdd tavsiyemdir.
Nazik yanıt için teşekkürler.
SSD / HDD konusunda şöyle bir tecrübe paylaşayım.
Uzun süredir Rust oynarım. Oyunu birlikte oynadığım kuzenimde benim sistemime çok yakın bir sistem var şu an. Oyun bende SSD'de onda ise HDD üzerinde yüklü.
Ben oyunu açıp bir sunucuya bağlanmaya başladıktan sonra yaklaşık 1,5-2 dk içerisinde bağlanmış oluyorum. Kuzenim ise abartmıyorum en az 6-7 dk yükleme ekranı bekliyor. Bu çok ciddi bir fark.
Tabii ki bir oyun özelinde değerlendirmek doğru olmaz. Her oyunda veya uygulamada fark bu kadar çok olmayabilir. Ancak fark illaki var. Günümüzde SSD'siz bir sistem bence düşünülemez.
Sonuçta parayı verip sistemi alacak kişi ne düşünüyorsa o.![]()
Hayır SSD alınabiliyorsa alınmalı. Kesinlikle SSD fan boyu veya HDD düşmanı değilim ama, bu sisteme SSD almamak ayıp olur. Ayrıca HDD ler yeteri kadar hızlı değil, diski iki farklı işlem için kullandığınızda disk görev yöneticisinde %100 olmaya başlıyor zaten. Diskin iki parçaya bölündüğündeki performansını anlatmıyorum bile. HDD alınacaksa bazı Windows hizmetlerinden ferargat etmeniz gerekecek, bu da bu sistem için mantıksız bir tercih![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.