AMD Ryzen 5 3600 vs 3600X overclok

Bloody111

Decapat
Herkese iyi günler yeni sistem kurdum bu işlemciye alacağım o parçaları almayı düşünüyorum ama merak ettiğim bu X olmadığı için bunuda full performans olarak overclock yapabilir miyim? Yoksa 3600X alıp yapmam çok daha mantıklı mı olurdu?

Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Kasa: Cooler Master MB511. (alınacak)
Soğutucu: Noctua fan almayı planlıyorum yakın zamanda.

Dediğim gibi şu an da OC yapmadan stabil olarak kullanıyorum ancak kasa ve soğutucuyu alınca Full OC yapabilir miyim yoksa 3600X alıp yapmak daha mı iyi olurdu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarında neredeyse performans farkı yok. 100-150 lira fark varsa alın, yoksa verdiğiniz parayı soğutucuya harcamak daha mantıklı. 3600 de gayet yeterli ve iyi bir işlemcidir. 4.2 GHz 1.25V civarına sabitlemeniz mümkün, şansınız varsa. İyi bir silikon gelirse 4.2 GHz'i geçen bile oluyor. 0.2 GHz'e değeceğini düşünmüyorum. Tabii 3600X, OC için daha yatkındır ama dediğim gibi büyük fark yok.

@Silinen üye yani dediğim gibi bu parçalar ile Full OC yapabilir miyim? Yaptığım da ise Full OC yapılmış 3600X ile aralarındaki fark ne kadar olur bir bilgin var mı? Aradaki fiyat farkı 200-300 TL. Bu arada bana göre bir fark yok ama bilgim tam yok.

Bana göre de hiçbir fark yok. Oyun anlamında 1-2 FPS oynar oynamaz. Günlük kullanımda hiçbir fark olmaz. Render ve yayın kısmına hakim değilim ama büyük bir fark olmayacağını düşünüyorum. Cinebench skorları belli. Noctua tarzı sağlam soğutucuyla OC işlemcinin aldığı kadar yapılır. 4.15-4.3 arası oluyor genelde silikona göre. Dediğim gibi kayda değer bir fark olacağını düşünmüyorum. Beklenti meselesi ama ben olsam 100 liradan fazla vermem ki vermedim de 3600 kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…