AMD Ryzen 5 3600X için soğutucu önerisi T6 Ultra vb

oytuncilen

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Kasamın içindeki parçaları yeniliyorum. Sadece oyun oynayacağım ve O.C. Falan bilmediğim için yapmayacağım olduğu gibi kullanacağım. Kasam Cooler Master Elite 430. AMD Ryzen5 3600X işlemcinin stok fanı oyun için yeterli deniyor ama uzun yıllar beni götürmesi için Snowman T6 Ultra fan almayı düşünüyorum. Ancak soğutması nasıl ve sesi yüksek mi bilmiyorum. Forumlarda arkadaki fanının hızının ayarlanamadığından ses yaptığını ve bazılarının bu fanı çıkarıp kasaya taktıklarını falanda okudum. Kullanan varsa yardımcı olabilir mi? Ya da onun yerine yine onun fiyatı civarında başka bir fan önerebilir misiniz? Ekran kartım Palit GeForce GTX 1650 Super. Anakartım ASUS TUF Gaming B450M PRO s. RAM slotlarını kapatır mı? RAM'lere değer mi? RAM'ler 2x8 GB G.Skill Ripjaws 3200 MHz. Bir de kasaya sığar mı?

Macunlarınızı sağlam tuttukdan sonra stok soğutucu işinizi görür. Ama kasanızın hava akışı çok kötü sayılır. Bu yüzden ön, sol ve arkaya 12CM olan fanlardan takın. Kablolamanız temiz oldukdan sonra güzel kullanırsınız. Zaten onu yapan mühendis 80 derece altında verimli çalışması için tasarladı. Yani 10 derece düşüreceğim diye ömür artmaz. Her sene macun değiştirin. Kaliteli macun kullanın tamamdır.

Macunlarınızı sağlam tuttukdan sonra stok soğutucu işinizi görür. Ama kasanızın hava akışı çok kötü sayılır. Bu yüzden ön, sol ve arkaya 12CM olan fanlardan takın. Kablolamanız temiz oldukdan sonra güzel kullanırsınız. Zaten onu yapan mühendis 80 derece altında verimli çalışması için tasarladı. Yani 10 derece düşüreceğim diye ömür artmaz. Her sene macun değiştirin. Kaliteli macun kullanın tamamdır.
Kasamda zaten önde 12 cm, yan kapakta 12 cm ve üstte 12 cm olmak üzere 3 fan var. tabi bir de arkada egzoz fan var 12 cm. Öndeki fanı takılabildiği için 14 cm le değiştireceğim. Hatta üstte ve kasanın altında boşta duran fan yerleri de mevcut ama o kadar fana gerek yok sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı