AMD Ryzen 5 3600X işlemciye fan önerisi

AnilBademci

Hectopat
Daha fazla  
Selam.
Ben 1 yıl önce bilgisayar toplamıştım ve işlemcimi stok soğutucuyla soğutuyordum ama aklımda şu aralar yeni bir fan almak var çünkü Premiere Pro, Unreal Engine, Blender gibi programları kullanırken şakasız bilgisayardan koku geliyor:|.
İşlemcim 95W TDP değerini sahip. Alacağım soğutucu kaç W TDP'ye olmalı?
Ayrıca OuterVision adlı bir sitede kendi sistemimin fansız 431 W güce ihtiyacı olduğunu söylüyor ve benim güç kaynağım 550W araştırdığım kadarıyla bayağı bir yetiyor böyle bir yükseltme için ama sizinde yorumlarınızı bekliyorum.

Bu linkten ayarladığım o OuterVision ölçüm şeylerine de bakabilirsiniz: AMD Ryzen 5 3600X NVIDIA GeForce RTX 2060 - PSU Calculator - Build CjIyxm

Kasam Corsair 550 W Carbide SPEC-DELTA RGB Kasanın Boyutununda Önemli Olduğunu Düşünerek Eklemek İstiyorum

Son düzenleme:
AMD kendisi iyidir

Bunlar tavsiyelerim ve iyi olduğu yazıyor tabiki başkalaranıda sorabilirsin

Peki sıvı soğutmaya ne kadar ihtiyaç var veya 1500TL'ye sonuçta 3600X işlemcim yani.

Kasanıza göre değişir. Mesela stok fanlar oyunlarda ses sıcaklık vs sorunlar olabiliyor. Bunlar hem iyi hem overclock yaptığınızda serin serin çalışır

Kasanıza göre değişir. Mesela stok fanlar oyunlarda ses sıcaklık vs sorunlar olabiliyor. Bunlar hem iyi hem overclock yaptığınızda serin serin çalışır

Öyle derseniz ben o yandan devam dedeyim çünkü bu araştırmaya Premiere Pro da bilgisayardan koku gelmeye başlayınca aha almam gerek dedim.

Maşalhı var sizin cooler ın da 180W TDP Cooler Master 120ML ile aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…