Yeni bir masaüstü sistem toplamayı düşünüyorum fakat çokta aceleci davranmak istemiyorum.
Aklımdaki sistem. Aşağıdaki linkteki gibi.
En Özel Gaming Ürünler, Bilgisayar Toplama, Ekran Kartı, Ram, Disk, SSD,Bilgisayar kasaları, Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası ITOPYA'da
Bunun yanında yukarıda linkini attığım sistemden farklı olarak sadece işlemci olarak AMD Ryzen 5 3600X ve ona uygun X470 bir anakart.
Bilgisayar genelde hatta çoğunlukla oyun bilgisayarı olacak. Bütçe ortalama 13.000TL.
Şu an evde kullandığım bilgisayarın miyadı dolmak üzere ekran kartım mevcut 4 GB 256byte GTX 760 arıza yaptı ben şimdilik fırınlayarak çalıştırdım. 2 haftadır bir sıkıntı yok fakat dediğim gibi artık sistemi yenilemem lazım. Önceliğim Intel işlemci en büyük sebeplerinden biri oyunlarda tek çekirdek performansı ve harici ekran kartım arıza yaptığı zaman dahili grafik işlemcisi.
Ekran kartım bozulsa bile işlemci üzerindeki grafik kartı en azından gündelik kullanımı etkilemez çocukların dersi internette araştırma video seyretme gibi oyun haricinde birçok işimi Intel işlemci üzerindeki grafik kartı sayesine yapabiliyorum.
Son olarak biraz daha bekleyip i5 10. nesil ya da AMD Ryzen 5 4. nesil işlemcilerin çıkmasını bakleyebirim.
Şimdiden yardım ve önerileriniz için teşekkür ederim iyi forumlar.