AMD Ryzen 5 3600X sistem

free29mist

Centipat
Yeni bir masaüstü sistem toplamayı düşünüyorum fakat çokta aceleci davranmak istemiyorum.

Aklımdaki sistem. Aşağıdaki linkteki gibi.

Bunun yanında yukarıda linkini attığım sistemden farklı olarak sadece işlemci olarak AMD Ryzen 5 3600X ve ona uygun X470 bir anakart.

Bilgisayar genelde hatta çoğunlukla oyun bilgisayarı olacak. Bütçe ortalama 13.000TL.

Şu an evde kullandığım bilgisayarın miyadı dolmak üzere ekran kartım mevcut 4 GB 256byte GTX 760 arıza yaptı ben şimdilik fırınlayarak çalıştırdım. 2 haftadır bir sıkıntı yok fakat dediğim gibi artık sistemi yenilemem lazım. Önceliğim Intel işlemci en büyük sebeplerinden biri oyunlarda tek çekirdek performansı ve harici ekran kartım arıza yaptığı zaman dahili grafik işlemcisi.

Ekran kartım bozulsa bile işlemci üzerindeki grafik kartı en azından gündelik kullanımı etkilemez çocukların dersi internette araştırma video seyretme gibi oyun haricinde birçok işimi Intel işlemci üzerindeki grafik kartı sayesine yapabiliyorum.

Son olarak biraz daha bekleyip i5 10. nesil ya da AMD Ryzen 5 4. nesil işlemcilerin çıkmasını bakleyebirim.
Şimdiden yardım ve önerileriniz için teşekkür ederim iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem beklemeniz. Şimdi alırsınız daha sonra işlemciler çıkar, daha uygun daha performanslı olur, paranız boşa gitmesin.

Bu bütçeye Intel işlemci olarak İ9-9900K sığdırabilirsiniz. Ekran kartını RTX 2060 falan düşünüyorsanız. İ7-7700K'da bakılmaya değer bir işlemci.

Yaza kadar beklemeniz daha iyi olacak. DDR5 ramler ve yeni işlemciler gelecek. Sisteminizi oradan kurmanız daha mantıklı. Ayrıca yeni ekran kartları da piyasada olacak.

Yaza kadar beklemeniz daha iyi olacak. DDR5 ramler ve yeni işlemciler gelecek. Sisteminizi oradan kurmanız daha mantıklı. Ayrıca yeni ekran kartları da piyasada olacak.
Evet banada mantıklı geliyor eğerki ryzen 4. nesil işlemcilerde dahili grafik işlemcisi olursa tercih sebebi olabilir.

Aman sakın o güç kaynağını almayın. Sisteminize çok yazık olur. FSP, Seasonic, Cooler Master, Be Queit gibi en güvenilir markalardan seçebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…