Bende de Ryzen 5 3600 var. XT modeli değil yalnız, ama bu Ryzen 5 3600 lerde kronik olarak ısı problemi mevcut. Ben aldıktan sonra boşta 65 ile 75 civarlarında gördüm. Garantiye yolladım. Geldi bir sıkıntısı yokmuş. En son sorunun Anakarttan olduğunu, Anakarttaki ufak kısa devre olayından dolayı ısının yükseldiğini anladık. Ve Anakartı değiştirerek problemi çözdük. Ve aynı zamanda Ryzen'in kendi Forum sayfalarındaki yorumlara göre, prizden dolayı ve ya kablodan dolayı olma olasılığıda varmış. Bunları deneyebilirsin. Son olarak BİOS'ta CPB'yi kapatırsan, o seni biraz daha rahatlatacaktır. Aynı zamanda Montajda problem varsa, ısı değerinin yüksek olmasına o da sebep olabilir.(Macunu fazla sürmek,az sürmek,tam oturtamamak vs.) Bunların hepsini yaptın, gene sorun devam ediyorsa,mutlaka Anakarttır diyebilirim.
Boşta sıcaklık değeri max 35-42 arası olmalı. Oyunda ya da programlarda ise 70 i geçememeli. Ama Ryzen 5 3600 max 95 dereceye kadar çıkabilirsin diyor. 95 ve üzeri olursa zaten PC kendini yeniden başlatıyor.